NK Indoor 2013: spanning en sensatie!

20130217NKIndoor60mVZondag 17 februari 2013. Liefde is soms ondoorgrondelijk en vereist natuurlijk 100% passie. Zo kon het gebeuren dat ’s ochtends nog voluit werd getraind in de beruchte bossen rondom Putten. Maar de liefde voor de atletiek bracht ons ’s middags nog net op tijd naar Apeldoorn.

Daar waar de beste Nederlandse atleten zich in het schitterende Omnisport Centrum hadden verzameld. Wie er niet is, kan ook geen aanspraak maken op een NK titel. En dus werd het een zondagmiddag waarbij de spanning en sensatie al voor de start voelbaar was in de sporttempel van de Nederlandse atletiek: Het Omnisport Centrum in Apeldoorn.

De 3000 meter leek lang een afvalrace te worden door de op drift geraakte Tom Wiggers. Maar hoe anders kan het lopen als in de laatste twee rondes voor het eind nog steeds atleten in de slipstream volgden? Met een werkelijk sensationele laatste ronde liet Wouter Ploeger zien hoe de laatste rondes op een indoor 3000m wedstrijd kunnen gaan. Heel hard. Met een finish in 8.20 wist hij de sprint met Thijs Groen met overmacht winnend af te sluiten.

20130217NKIndoor3000mM

Spanning én sensatie ook op de 800m mannen. Met favoriet Robert Lathouwers aan de start wist Thijmen Kupers dat een NK titel betekende: heel hard lopen. Of slim. Thijmen koos direct voor hard wat resulteerde in een schitterende strijd met Robert Lathouwers. Uiteindelijk wist Thijmen op de laatste 100m het verschil te maken en eindigde in een mooie 1.48.65.

20130217NKIndoor800mM

 

De 60m dames kende ook dit jaar een boeiend verloop. Dit jaar niet alleen op de finishfoto, maar wel weer met overmacht de allersterkste van de korte afstand: Dafne Schippers liet zien dat zij ook dit jaar weer de beste was op deze afstand. De 60m horden voor dames was wellicht nog mooier: Sharona Bakker wist dit jaar met een mooie techniek 8.11 op de klok verschijnen en werd terecht de winnares van dit altijd spannende onderdeel.

Ook dit jaar bleek weer dat spanning en sensatie niet alleen op de kermis naast het Omnisport te vinden is. In de schiterrende arena haalde av’34 als organiserende vereniging dit jaar weer alles uit de kast om bezoekers de middag van het jaar te bezorgen. Het probleem is natuurlijk wel: Hoe dit volgend jaar weer te overtreffen?

© Redactie Loopkrant