Foutje, bedankt.

20120210AchtvanApeldoornAls loper valt er voor mij alleen bij gebrek aan beter nog wel eens in de klasse oudere mannen een prijsje te winnen. In 2002 was ik bij de Midwinter zowel 1e Apeldoorner als 1e veteraan tijdens mijn 100-ste marathon. De zomer een jaar later kreeg ik een scheurtje in mijn knieband en was het gedaan met echt hardlopen. Dit jaar was er echter een wedstrijd voor de beste foto van de Midwinter Marathon.

Aangezien ik al in 1977 de hele liep in Apeldoorn ken ik elke meter en weet ik alle mooie plekjes, en dat zijn er nog al wat. Wat ik nog nooit had meegemaakt was een foto van boven. De week voor de Midwinter klom ik dus op de uitkijktoren in park Berg en Bos om eens te kijken of daar foto’s konden worden gemaakt. Er was een kleine strook van het parcours zichtbaar en met mijn Sigma 400mm lens moest dat dus kunnen.

Bron Rinus Groen

Op de dag zelf was het stervenskoud en had ik nog even de angst dat het spekglad zou zijn en je geen eens naar boven kon. Alles ging goed en toen de 1e loper van de mini aan kwam lopen schoot ik mijn eerste plaatje. Na een plaatje of 10 keek ik eens op mijn display en moest teleurgesteld constateren dat de foto’s allemaal totaal mislukt waren; de lopers waren niet te herkennen. Dan maar naar beneden en daar nog wat actiefoto’s gemaakt.

Thuis bleek de foto van grote hoogte toch wel iets te hebben en ik stuurde hem op. En het werd de winnaar van de wedstrijd. Veel mensen reageerden dat het echt de winter en het mooie van Apeldoorn weergaf. Foutje, bedankt.

© Rinus Groen – Apeldoorn