Assen: laatste weekend schaatsen

20120214SneeuwLopenDe Elfstedentocht gaat niet door. Dat is een domper voor velen onder ons. Toch heeft menigeen goed kunnen schaatsen en ervan genoten. De temperatuur stijgt langzaam. Wij rijden vandaag naar Assen om aan de trimloop mee te doen. We hadden we eerst het plan om naar Leeuwarden te gaan, daar wordt vandaag de kleine Wielenloop gehouden. Maar toen de wekker ging wilde ik me nog een keer omdraaien.

Dat kon als we in Assen zouden gaan lopen. Met deze kou vind ik het moeilijk om op te staan. Egbert heeft er minder moeite mee. Gelukkig gunde hij mij dat extra half uurtje. Het maakt ook niet zoveel uit waar we lopen. Als we maar lopen. Dat is het belangrijkste

Bij de atletiekbaan van AAC’61 schijnt de zon. Deze voelt al lekker warm. We gaan eerst inschrijven. Bij de inschrijftafel horen we, dat we na het lopen, een kom erwtensoep kunnen krijgen. Dat stemt ons vrolijk. Op de atletiekbaan is één baan sneeuwvrij gemaakt. We horen de speaker zeggen dat het parcours in het bos goed te belopen is. Ik zucht van opluchting. Diep in mijn hart was ik wel enigszins bevreesd voor besneeuwde paden. Die zorg is nu van mij afgenomen. We drinken nog een kop koffie. Hondje zal op de auto passen als wij lopen. EB is van plan om vijftien kilometer te lopen. Ik heb me voor de negen kilometer ingeschreven. Bij de start blijkt dat de opkomst gering is. Een veertigtal atleten heeft zich ingeschreven. De organisatie vermoedt dat de anderen zich op het ijs vermaken. Hij neemt het de mensen niet kwalijk. Waarschijnlijk is dit het laatste weekend dat er geschaatst kan worden. Na het aftellen starten we. Eerst een ronde over de baan en dan het bos in. Bij elkaar is dat precies drie kilometer. Het is prima te lopen in het bos. De grond is hard maar dat loopt goed. Er ligt geen sneeuw. Wel tussen de bomen. En zo loop ik drie rondjes. Egbert loopt nog even door.

20120214SneeuwHond

Ik ga douchen en Hondje halen. Dan gaan we kijken naar de finish van EB. Hondje ziet hem eerder dan ik. Ze stuift enthousiast op hem af. Dan gaan we onze beloofde, rijk gevulde, snert halen. Hondje krijgt onze plakjes worst. Dat zijn er veel. AAC’61 is niet krenterig.

© Iris Bouman-Hoogerdijk – Nieuwolda – http://hardloopberichtenvantoli.blogspot.com