Een goed begin!

20111231SylvestercrossSoest 31 december 2011. Een goed eind is vaak direct een goed begin. Op de laatste dag van het jaar was het alweer de 31ste edititie van de Sylvestercross waar iedere loper de kans kreeg om in stijl het jaar af te sluiten. Met enorm veel loopliefhebbers op de trimloop en bijna de complete Nederlandse en Belgische top op de wedstrijdloop werd het dit jaar een enorm spekakel.

Voor de verandering was er dit jaar geen sneeuw en ijs waardoor de ronde in Soest van ruim twee kilometer ouderwets zwaar was. Met de enorme strook los zand rond start finish gebied werd iedere atleet mentaal en fysiek uitgedaagd.

Snelste vrouw van dit jaar was de nog altijd sterk lopende Veerle Dejaeghere uit België. Verrassend was de souplesse waarmee Ruth van der Meijden de derde plaats bij de dames race wist vast te houden.

Bij de mannen was het Dawit Wolde uit Ethiopië die bewees waarom hij met slechts 20 jaren jong het talent van Ethiopië is. Dawit liet zien dat ook een midden afstand loper (3.34 op de 1500m dit jaar) enig uithoudingsvermogen en kracht heeft. Dawit was de verrassing in 2011 en 2012 krijgt met deze mooie overwinning in Soest een kick-start.

20111231Nummer1

Sterk was natuurlijk ook het optreden van Khalid Choukoud. Met een enorme versnelling wist hij uiteindelijk de 2de plek te behalen. Ver voor de andere Nederlanders die dapper de strijd met Khalid aan durfde te gaan. Want ondanks het schitterende optreden van Khalid, ook Jesper vd Wielen en Abdi Nageeye lieten zien zeer goed mee te kunnen doen in een race met ijzersterke internationale atleten.

20111231Mastercross

Naast kijken is zelf meedoen in Soest natuurlijk het mooiste wat er is. Dus voorafgaand aan het genieten van de prominentenraces, werd door veel senioren, enorm veel masters en zeer veel junioren uit Nederland en België het parcours afgelegd. Soest was natuurlijk ook dit jaar perfect georganiseerd voor alle lopers. Ruime parkeermogelijkheden, soep, broodjes en de beruchte tegel!

2012 beloofd een mooi jaar te worden voor de atletiek met de spelen in het vooruitzicht.

© Redactie Loopkrant