Artikel1FotoreportageDonderdag 22 december stond ik te kijken bij een evenement van ABC-sport waarbij werd hardgelopen om geld in te zamelen in het kader van Serious Request. Ik zag Gert Jan Liefers en maakte een praatje met hem toen plots mijn dochter op mijn nek sprong. Ze mengde zich in het gesprek, maar wist niet wie Gert Jan was. Plots zag ze Pim Wessels, een acteur uit Spangas. Ze sprong op hem af en knoopte een gesprek aan. Ze stelde mij voor en ik vertelde hem dat ik hem wel eens hardlopend in het Woudhuizerbos was tegengekomen. Ik riep “Hoi” en hij riep “Hoi” terug. De mond van mijn zoontje die meefietste viel open. Ken je hem? Vroeg hij vol ongeloof. Nee, maar alle hardlopers groeten elkaar. Dat was Pim Wessels, man!!! Het zei me niets.

Ik sprak met Pim en Gert Jan (ze kenden elkaar alleen van naam) wie nu beroemder was. Mijn dochter wist het antwoord: Pim Wessels. Die had immers in een speelfilm (Scheepsjongens van de Bontekoe) gespeeld. Ja, dat was waar. Ik sprak Gert Jan verwijtend toe dat hij destijds wat had moeten aandringen bij Haile om een rolletje in zijn film Endurance te mogen spelen. Dan ben je dus pas beroemd.

© Rinus Groen – Apeldoorn