Voetnoot

20111015Voetnoot1, foto ingezonden door Rinus GroenDe laatste jaren ben ik geboeid door spreekwoorden. In veel spreekwoorden zit een diepere betekenis. Neem nu het geluk is met de dommen. Dit betekent dat wanneer je niet te veel over alles nadenkt je veel gelukkiger bent, terwijl het vaak wordt toebedacht aan winst bij een spelletje.

Kijk eens goed naar de foto en vooral naar de voeten van de 2 mannen op kop. Wat zie je hier? Kort door de bocht, iemand de voet dwars zetten, iemand onder de voet lopen, opstaande voet, iemand voor de voeten lopen of op de voet volgen?

20111015Voetnoot, foto ingezonden door Rinus Groen

Of ging het compleet fout een seconde later en stond er 1 met zijn ene voet in het graf? De heren weten het zelf niet meer. Wat ze wel weten is dat ze elkaar regelmatig voor de voeten liepen. Andre Pelgrom trok meestal aan het langste eind volgens Rene van Vliet. Wat was hij trouwens mager toendertijd, magere Rene in plaats van Hein.

© Rinus Groen – Apeldoorn