Hard naar de top voor lotgenoten

20111007MontVentouxReneEind oktober vertrekt een groep fietsers en hardlopers richting de Mont Ventoux in Frankrijk. Ik ben één van deze lopende deelnemers. De rest van het gezelschap bestaat voornamelijk uit Brabantse lopers en fietsers. Gezamenlijk hebben wij één doel voor ogen: op 29 oktober de top van de Mont Ventoux minimaal één keer hardlopend (of fietsend) bereiken.

Met deze loodzware halve marathon brengen wij geld bijeen voor Stichting de Lotgenoten. Hardlopen of fietsen voor de strijd tegen kanker. Dat is kort gezegd de gedachte achter het evenement Mont Ventoux.

20111007MontVentouxRene2

Stichting de Lotgenoten
Stichting de Lotgenoten is in 2005 opgericht door (ex-)kankerpatiënten met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor lotgenoten. Door het organiseren en deelnemen aan sportevenementen willen zij laten zien dat het leven niet stopt na de diagnose kanker. En dat is belangrijk. Met onze deelname willen we dat signaal naar de buitenwereld versterken: sporten is gezond, ontspannend en kan ook nog eens anderen steunen. Dit jaar wordt het geld besteed aan onder andere een verwendag voor kinderen van wie een van de ouders getroffen is door de ziekte kanker. Ik kwam met deze Stichting in aanraking omdat ik wilde deelnemen aan de ultraloop in Gilze (6 uursloop) die ook wordt georganiseerd door de Stichting de Lotgenoten. Vanwege het te warme weer ging deze ultraloop dit jaar niet door. Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje van de Lotgenoten dat er een paar deelnemers waren afgevallen voor de Mont Ventoux en of ik mee wilde lopen. Omdat ik de laatste tijd veel ervaring heb opgedaan in (ultra) trails lijkt dit me een leuke uitdaging en het is bovendien nog eens voor het goede doel ook.

Steun deze actie
Ik doe een beroep op iedereen die zich aangesproken voelt door de actie. Een financiële bijdrage is tevens een belangrijke mentale steun voor de vrijwilligers en deelnemers die zich inzetten voor het evenement Mont Ventoux 2011. Mensen die ook warmlopen voor deze bijzondere onderneming, worden van harte uitgenodigd om een steentje bij te dragen. Geld overmaken kan op rekeningnummer 364428791 ten name van René Nijkamp onder vermelding van ‘Mont Ventoux 2011’, maar het is ook mogelijk om de bijdrage contant af te geven aan mij; ik sta er uiteraard voor in dat het geld op de juiste bestemming komt. Hartelijk dank alvast! Terugkoppeling over het evenement – met vermelding van de opbrengst – vindt begin november plaats.

Kijk voor meer informatie over de stichting en de diverse doelen op www.delotgenoten.nl.

© René Nijkamp