Zandschuursel in je schoenen

Artikel1637VoetenZeeDit weekend keek ik naar mijn voeten en zag ik één en al eelt onder de hiel en vooral op plaatsen waar het enorm veel irritatie geeft. Een bezoekje aan de pedicure staat al maanden op mijn wensenlijst, maar telkens komt er wel weer iets tussen waardoor het op mijn vertrouwde uitstellijst verdwijnt. Waarom eigenlijk?

Het gefriemel aan mijn tere tenen is ontspannend en heerlijk. Een moment voor mezelf en na afloop voel ik mezelf als herboren. Met glimmende voeten verlaat ik de praktijk van Patricia. We zijn op dit vlak net apen: zij vlooien en wij masseren, scrubben en schrapen.

Artikel1634Zon

Wat ook goed werkt is een lange strandwandeling langs de Zeeuwse kust. Het zand schraapt alle schilfers van je voeten en ze voelen een paar uur later al oh zo zacht. Een nieuwe huid waar je nog lang van kan nagenieten. Met een overnachtingarrangement en het feest is helemaal compleet. Dus ken je een vrouw die moeder is en toe is aan een weekendje pure heerlijkheid? Geef haar dan een tripje cadeau voor moederdag of gewoon omdat ze het verdient. Ook voor de kinderloze dames en heren is het een aanrader! Gewoon doen zou ik zeggen. Hopelijk leest mijn man dit ook en komt hij op een schitterend idee en sta ik over een paar weken op het Texelse strand. Het zand schijnt op het waddeneiland een ander effect te hebben dan hier in Zeeland. Of wil ik dat slechts geloven?

En hou je van hardlopen: neem dan je hardloopschoenen mee, want het strand is een ideale bestemming voor een mooie duurloop. Je krijgt letterlijk vleugels…

© Bertine van Dam – Arnemuiden