Tussen de oren

Artikel1222RodebuikFietsers herken je in het zwembad direct aan de witte bovenbenen, iets boven de extreem gebruinde onderbenen. Een digidier herken je aan de streepjescode op de buik. Ik kan u uit ervaring adviseren nooit zittend op de grond, pal in de zon, een lang gesprek te beginnen. Het resultaat is als op de foto.

Die avond ging ik voor een gasttraining naar Cialfo en deed 10 x 200m in 45sec met Gerard Kroes. Het “normale” programma bestond uit 2000/1600/1200/800m met 400m jog. Ik vroeg aan de trainer, Henk Liefers, of dit met een temperatuur van boven de 25 graden niet erg veel was. “Warmte zit puur tussen de oren”, antwoordde hij.

Artikel1222RinusHenk

Een roodharig meisje verzuchte dat zij het ook wel erg warm vond. “Tja, jullie roodharige hebben het volgens mij extra zwaar”, zei ik haar. “Je vertelt iedereen dat ik rood haar heb”, zei Henk, die inmiddels al de nodige jaren grijs is. “Ik ken je niet anders dan van die enorme rode baard Henk”. “Toch was ik blond”, zei Henk. “Dat zit dan alleen tussen je oren”, dacht ik.

© Rinus Groen – Apeldoorn