TAR: zijn we er klaar voor?

Artikel1219Team212JohnJoopMedio oktober 2010 is het idee geboren om deel te nemen aan de “Gore-Tex Transalpine Run” editie 2011. Nadat we in 2008 al met 3 teams van AV ’34 Apeldoorn de oostelijk editie hadden afgelegd moest ook de westroute er een keer aangeloven. Maar wie gaan dat doen? Al snel hadden we een aantal gegadigden en hebben we de teams samengesteld.

Dit jaar maar liefst vier teams van AV ’34 aan de start van de “TAR”.

  • Team 121: Ronald van Ingen en Ben Remmers (helaas nog geen foto)
  • Team 124: Pierre van Rijn en Carl Penninga (foto 2)
  • Team 150: Ruud Kok en Irene Kok ( vader en dochter) (foto 3)
  • Team 212: Joop Weijn en John Lamberts (foto 1)

Ben, Pierre, Carl en Irene zijn de debutanten op de “TAR” en zijn het meest nerveus, nieuwsgierig of misschien wel beiden. Ronald, Ruud, Joop en John kunnen nog teren op hun geweldige ervaring van 2008. Het wordt ook dit jaar weer een monstertocht van 273,73 km en ruim 15.400 HM in acht dagen, vanuit Zuid-Duitsland, door Oostenrijk en Zwitserland naar Italië.Met nog 4 weken te gaan hebben we veel getraind. Niet altijd met elkaar maar er zijn vele evenementen gepasseerd zoals b.v. de zestig van Texel, de Koning van Spanje Trail, de hardloopvierdaagse, de Veluwezoomtrail, de Zermattmarthon en komende weken nog de “Trail des Fantomes” in het Belgische La Roche.

Artikel1219Team124PierreCarl

Dit alles moet er voor zorgen dat we fris en fruitig op zaterdag 3 september te Obersdorf aan de start staan. Aan de uitrusting zal het niet liggen. In prachtige Asics loopkleding en schoenen gesponsord door “Intersport Jonker” te Apeldoorn ziet het er geweldig uit. Aan de sfeer zal het niet liggen. Acht echte AV34 ers, alwaar de samenhorigheid en sfeer altijd goed is, zijn prima op elkaar ingespeeld en dat zit zeker goed. Twee prima chauffeurs / verzorgers die zorgen dat dagelijks de campers naar de volgende finish plaats worden gereden en dat er op het moment van aankomst een lekkere stevige pan soep met veel pasta klaar staat is ook reeds goed geregeld. Kan niet meer mis gaan zou je zo zeggen. Echter…we moeten het nog wel doen.

Artikel1219Team150RuudKokIreneKok

De planning was echter vooraf anders. Team 121 zou in eerste instantie bestaan uit Ronald van Ingen en Leopold Goossen. Echter op woensdag 15 juni is Leopold, nadat hij het weekend ervoor nog de hardloopvierdaagse had uitgelopen, plotseling aan een hartstilstand op 50 jarige leeftijd overleden. Dit was en is nog steeds binnen het team een behoorlijke tegenslag en dit zal tijdens de “TAR” de nodige gevoelens losmaken. Tijdens de “TAR” zullen wij hier nog op gepaste wijze bij stil staan. Nu vooruit kijkend moeten we toch het mooiste van maken en we zullen ondanks de emotie er ook in volle teugen van genieten.

Klaar voor? 10 september weten wij het als we hopelijk met acht “finishersshirts ” in onze handen staan.

© Ruud Kok – Apeldoorn