Image Crossen, altijd mooi, maar helaas niet zonder risico’s. Zeker bij pupillen een boeiend schouwspel om als toeschouwer, coach of vader van dichtbij te bekijken. Leken zien een grote massa kinderen die op een zeer bijzondere manier veld en bos onveilig maken. Kenners herkennen in de groep direct de talenten, doorzetters en specialisten in spé.

 Image

De man midden op de foto is Niels van Leeningen; DÉ pupillentrainer van AV’34. En al dat spul om hem heen zijn pupillen. Een van die pupillen is ijn zoon Milo, een jongen A2. Zaterdag 13-11 liep hij in Hardewijk de 2e wedstrijd van het crosscircuit mee. Op mijn aanraden moest hij in zijn korte tight lopen, dus de trainingsbroek moest uit. Om die uit te doen oesten eerst de schoenen uit. Deze zaten nogal strak dus ik moest op mijn knieen voorover gebogen het nodige geweld gebruiken.

 Image

Gelukkig hielp Milo door zijn been in tegenovergestelde richting weg proberen te trekken. Na een ultieme ruk sprong de voet plop uit de schoen. En zijn knie deed krak op mijn neus. Bloeden als een rund, maar gelukkig had Milo zijn knie niet bezeerd. Niels herkende het en wees direct op de grote variatie aan gevaren bij het begeleiden van pupillen. Toch blijft hij zonder zonder vergoeding of gevaren geld dit werk trouw doen. Vergoedingen verdwijnen in een pot die weer aan de pupillen ten goede komt.  Hulde, niets dan lof voor Niels. Zou Louis van Gaal Nigel de Jong hebben geholpen zijn knellende voetbalschoenen uit te trekken vraag ik me af?

© Rinus Groen – Apeldoorn