ImageAquapoldro, de zwemclub van mijn vrouw, wordt gesponsord door Juffrouw Tok. Toen we er een keer gingen eten zagen we de halve zwemclub aan allerlei tafeltjes zitten smikkelen. Mevrouw Tok is groter dan Apeldoorn en timmert flink aan de weg. Toch zou het groter kunnen.

Waarom niet globaal de zaak op de rails zetten door misbruik te maken van alle 893 Kenianen die onder de 2.10 lopen op de marathon en wiens naam met Kip begint? Dat ‘kip’ is hetzelfde als bij ons sen en zen op het einde van de achternaam, wat zoveel betekent als kind van. Jan z’n kind: Jansen. De zoon van keter: Kipketer. Waarom zijn broer dan Chemboi heet weten alleen zijn moeder en de melkboer. Obelix zou zeggen: "Vreemde jongens die Kenianen".

Image

Het publiek kan sinds de hegemonie van de Kenianen niet meer zien wie wie is en daarom staat hun naam op hun startnummer. U zit dus ruim twee uur te kijken en ziet steeds maar Kip.. Kip… Kip… , je zou er honger van krijgen. Mij doet het allemaal niet zoveel. Waarom? Ik ben kippig.

© Rinus Groen – Apeldoorn