Ruud de Vette

Archief Redactie LoopkrantDit weekend zocht ik op Google naar de uitslagen van de marathon van Dubai. Ik constateerde dat Haile het niet gered had wat het wereldrecord betreft. Wel de winst in 2.06.09. Ik doe het er voor. Wat je bij al die wereldmarathons ziet is dat er hele goede zijn en gewone stervelingen, maar dat de overgang niet langzaam gaat. Tussen de 2.20 en 2.45 valt er niet veel te juichen voor de toeschouwers.

Ook kijk ik vaak naar de eerste Nederlander. Mocht er al één meegedaan hebben. In Dubai kwam er één in 3.02.59 als veertigste, vierde bij de mannen vijftig, binnen en luisterend naar de naam Ruud de Vette. Ruud de Vette? Is dat niet de bijnaam van dé Ruud Kok die in 2010 in Apeldoorn zijn honderste marathon gaat lopen? Apeldoornse Ruud loopt ook altijd rond de drie uur, dus het zou kunnen. Net zoiets als de twee meter lange Frank Wiegman die om niet op te vallen eens als Frank de Korte inschreef. Kon Ruud niet wachten? Kriebelde het en moest hij gewoon nu al een marathon lopen? Dan maar onder een andere naam…

Ingezonden door Rinus Groen

Na een blik op de website uitslagen.nl bleek Ruud de Vette uit Hellevoetsluis te komen en dat hij doorgaands rond de 2.50 loopt. Mysterie opgelost.

© Rinus Groen – Apeldoorn