Rusthoeveloop: rustig lopen mag gewoon

ImageZaterdag 14 november 2009. In plaats van trainen was het een mooie zaterdag om nu eindelijk eens mee te lopen met de Rusthoeveloop. Heel vaak was ons oog al op deze wedstrijdaankondiging in de Runnersworld gevallen. Echter om volstrekt onverklaarbare redenen waren wij nog nooit richting Putten vertrokken om eens de bossen tussen Putten en Garderen onveilig te maken.

De inschrijving is bij de kantine van de camping. Een gezellige drukte. Natuurlijk is deze camping 100%  ideaal voor iedereen die van kamperen houdt en van hardlopen. Op nog geen 20 meter van de camping ligt een mooi stuk bos waar je hardlopend zeker kan verdwalen. Vandaag tijdens de Rusthoeveloop waren er gelukkig zeer duidelijke pijlen neergezet. De uitgezette ronde was  5 kilometer. Naar keuze kon iedere deelnemer deze ronde 1, 2, 3 of 4 keer lopen. Wij zijn bij zeer veel wedstrijdjes geweest, maar met de afmeting van deze door de organisatie opgehangen pijlen kon het gewoonweg niet verkeerd gaan. Bijkomend voordeel was natuurlijk ook dat het aantal bochten beperkt was.

Image

De Rusthoeveloop is een bijna maandelijks terugkerende loop waar iedere loper welkom is. Natuurlijk is dit geen KNAU wedstrijd met goedgekeurd startpistool. Maar een fluitje bij de start, een tafel met noodzakelijk vocht en een klok met tijdregistratie zijn aanwezig. En aangezien ook de recreatieve lopers van Putten en omstreken graag willen weten hoe snel ze waren, zijn en kunnen worden, worden van iedere Rusthoeveloop uitslagen gemaakt.

Deze zaterdag begon het vlak na de start te regenen. Hierdoor werden de bospaden over de vele bladeren natuurlijk enigszins glibberig. Het advies ‘lopers oppassen’ werd natuurlijk nog duidelijk gegeven voor de start. Dit jaar staat er nog één keer een Rusthoeveloop op de kalender. Dus wie dit jaar nog eenmaal een bezoek aan de schitterende bossen van Garderen wil brengen om te lopen op een afgemeten ronde in het bos moet geen maanden meer wachten.

© Redactie Loopkrant