De Tijdvanjeleven-loop

Bron AV Start '78De wat? Tijd voor iets geks! In de nacht van 24 op 25 oktober heb ik meegedaan aan de Tijdvanjeleven-loop in Steenwijk. Een aantal bloggers deed mee en het is een unieke loopwedstrijd. Wat was de bedoeling? Vannacht is de zomertijd verzet. Er werd een loopwedstrijd om 2.00 uur ’s nachts georganiseerd van 11 en 17 km die startte vanuit café De Rechter in Steenwijk.

Met het verzetten van de zomertijd loop je dus een supertijd en altijd een PR. ’s Nachts lopen heb ik nog nooit gedaan, maar het is wel bijzonder. Om 1.00 uur kwam ik aan in Steenwijk. Ik loop al snel mijn loopvriend Erik tegen het lijf. We hebben elkaar al een poos niet gezien en kletsen even bij. Dan zie ik ook even later de bloggers Ronald, Monique en Pieter. Ik ken ze via internet-blogs-Twitter etc. Het lijkt wel weer een reünie. Direct gezellig. Monique had ik nog nooit ontmoet, maar het is een aardige hardloopster. Na de inschrijving kleden we ons om in een bovenzaal van het café. Het café zelf zit ook vol met kroegtijgers die stomverbaasd naar die maffe hardlopers kijken. We hangen onszelf vol met kerstverlichting en het ziet er prachtig uit. Andere lopers komen kijken en zelfs de organisatie komt foto’s maken. Ze vinden het allemaal schitterend en we hebben veel bekijks.

Bron Running Ronald

Na een korte briefing op het plein worden we "weggebeld". Schieten mocht ’s nachts niet. We duiken de donkere stad in en gaan via de binnenstad naar het buitengebied. Er lopen nog een paar fanatieke kroegtijgers met ons mee, maar na een paar honderd meter houden ze het voor gezien. We hebben besloten samen te lopen en er een rustige funrun van te maken. De proberen de snelheid aan te passen aan het tempo van Monique. Toch roept ze regelmatig: "HO!!" en dan houden we weer wat in. Dit vinden mijn hamstrings prima en ik heb dan ook weinig last. (loop momenteel met een lichte blessure rond) We hebben door het rustige tempo de grootste lol en babbelen honderduit. Er staan keurig overal verkeersregelaars en de route is goed aangegeven. Aan de zuidkant gaan we door de gehuchten Onna en Zuidveen. Af en toe staan er zelfs supporters op dit uur. Geweldig!!

Na Zuidveen komen we weer terug in het centrum voor een rondje op het plein en gaan we voor onze 2e lus richting Tuk. Monique buigt hier af. Ze besluit toch maar de 11km te lopen en gaat verder met een andere dame. Wij gooien daarna het tempo flink omhoog en halen vele lopers in. Allemaal met de grootste lol. We kletsen als ouwe wijven en beginnen te zingen. We passeren het cafe van Mannenkoor Karrespoor en zetten het lijflied "Mooi man" in. We kennen verder niet zoveel liedjes van ze en doen een poging andere liedjes te zingen. Dat ontaard in de meest melige liedjes die we zingen. Van "We gaan nog niet naar huis" tot "Roll over lay down" van Status Quo. Maar dat valt niet mee. Engels zingen bij hartslagje 165. Dus doen we maar weer een wave naar de
verkeersregelaars. Die moeten allemaal erg lachen om die zotte, uitgedoste bloggers.

Bron Running Ronald

Na een laatste lus door Steenwijk-Noord komen we weer in het centrum. We zetten nog even flink aan, het gas gaat er nog even flink op en we halen nog meer lopers in. Mijn hamstrings protesteren heftig maar het gaat. In het centrum komen we weer meer uitgaansvolk tegen en ze joelen en schreeuwen ons naar de finish. Daar wacht Monique ons ook al op. Ze loopt de laatste paar honderd meter met ons mee. Dan komen we weer op het plein voor café De Rechter en finishen. Dat gaat ook weer bijzonder, want de finish is in het café bij de toog!!! Geweldig!!! We finishen in een tijd van ca. 1.31 uur. Maar dat is in dit geval dus 31 minuten. Een super PR. We lachen, gieren en brullen en na ons omgekleed te hebben, drinken we nog wat en gaan we allemaal weer naar huis. Erik spreek ik ook nog even en hij is 3e geworden in een supertijd. 1.07 uur. Nou ja, 7 minuten dus over 17 km.

Ik kijk terug op een geweldig evenement met heel veel lol. Dit ga ik zeker vaker doen. Ik heb me dan ook al ingeschreven voor de Q-music Santarun in december in Rotterdam. Een funrun met naar verwachting 3000 deelnemers die allemaal een Kerstmannenpak krijgen waarin je dan 5km hardloopt. Eigenlijk waanzinnig: Ronald komt uit Alphen aan den Rijn en had zaterdag al de VUmc gebouwenloop gedaan, een 10km wedstrijd in en om het VUmc te Amsterdam. Door de gangen, trappenhuizen, tuinen en
kelders van het VU medisch centrum. Pieter had de hele dag gewerkt tot 22.00 uur. Hij komt uit Leeuwarden. Ik was vanaf half 7 ’s avonds nog even naar Brabant gecrosst voor een feestje. Monique komt uit Ruinen en deed zondag weer mee aan de Blubberrun in Vorden. Raar volk die bloggers-hardlopers-Twitteraars. Tot de volgende keer.

© Kees van de Wetering – IJsselmuiden / http://keesvandewetering.web-log.nl