ImageVandaag was zo´n dag dat het trainen schipperen is, een vergadering tussen de middag. De keuze is dan vanavond of een tijd later gaan, maar sowieso alleen. Nu regende het ook nog, dus de animo was bijzonder laag. Maar het geluk lachte me toe. Ik verdwaalde in het bos tussen Beekbergen en Hoenderloo.

Na ruim een uur, nat tot op het bot, kwam ik weer op bekend terrein: het parcours van de Randerodecross te Apeldoorn. De laatste kilometer kreeg ik gezelschap van Boris, een flinke Hush Puppy. Het baasje kon roepen wat ze wilde, maar Boris verkoos mijn gezelschap. Zeker toen ik "kom op Boris" riep en een pets op mijn bil gaf.

Image

We pasten wel bij elkaar met die korte pootjes. Alleen de verhouding tot de romp week sterk af en diep in het bos bleek mijn conditie ook beduidend beter. Ik weet niet hoe lang Boris had willen lopen, maar mijn gevoel zei me dat hij ver boven zijn taks zou komen. Boris ging wandelen en draaide om op zoek naar het baasje. Toen ik lang en breed onder de warme, weldadige douche stond kwam het buiten nog met bakken uit de lucht. Arme Boris.

© Rinus Groen – Apeldoorn