Foto ingezonden door Rinus GroenVandaag zou het gebeuren. Eric Hoeve had stukje bij beetje zijn 5km tijd aangescherpt van 25.56 naar 25.23, maar onder de 25 op de baan met haas etc zou moeten kunnen. Ed Noordhuizen die de haas van dienst was maar dit niet wist stond op de baan te wachten op trainingsinstructies.

"Ed, jongen, je loopt de laatste tijd zo goed na je herniaoperatie dat ik vandaag een speciale training voor jou heb geregeld. Eentje die je nooit zult vergeten" :sprak ik Ed toe. Ed keek me verbaasd aan. "Kijk Ed. Er komt straks een Keniaan, Eric Kipsang, die Enschede heeft gewonnen in 2.09 en die gaat met jou trainen." Ik had het nog niet gezegd of aan de ander kant van de baan kwam een keniaan door het hek de baan op en liep naar ons toe. Ed zijn mond viel open. De Keniaan gaf hem een hand en stelde zich voor als Eric. Ed bleef sprakeloos.

Foto ingezonden door Rinus Groen

Toen Eric zich ging omkleden en hij toch wel wat steviger bleek dan de gemiddelde Keniaan zoals wij hem kennen op de grote wedstrijden, vroeg Ed: "Is dit een geintje?". Ik zei:"Ja, het valt me steeds weer op hoe makkelijk je die gasten van de politie voor de gek kunt houden." Er viel een zware last van Ed zijn schouders. En toen ik hem vertelde dat hij Eric naar een tijd onder de 25 minuten moest loodsen als haas was hij helemaal happy. Ed Hoeve deed het fantastisch en bracht Eric naar 24.34 en het had waarschijnlijk nog iets sneller gekund als Eric had begrepen welke van de tientallen strepen op de laatste meters nu eigenlijk de finishstreep was.

© Rinus Groen – Apeldoorn