Een gevoelige plaat

ImageLoopfoto´s zijn leuk om jezelf in actie te zien en het gevoel te herinneren dat je op dat moment had. Via allerlei sites kun je vaak gratis foto´s downloaden en soms zijn er zelfs sites met leuke verhaaltjes bij de foto´s. Maar niet alle foto´s zijn gratis. Bij de grote marathons moet je meestal een flink bedrag neertellen om je kiekjes te krijgen. Zelf heb ik zoveel foto´s dat ik een verzadigingspunt heb bereikt.

Voor €35 nog wat plaatjes meer? Nee, dan liever een leuke dvd-box. Loopmaat Leen Dekker heeft echter weinig moeite om zo’n bedrag neer te tellen na een Amsterdam marathon. Dat zijn vrouw langs de kant al snel een leuk digitaal cameraatje kan kopen in plaats van deze transacties boeit niet. Ook een enorme spiegel is waarschijnlijk goedkoper. Gelukkig zijn er langs onze dagelijkse route geen etalageruiten, want er zijn wel heel veel lantaarnpalen en verkeersborden.

Rechts Leen Dekker. Foto ingezonden door Rinus Groen.

Laatst liep Leen in Zwolle. Het liep niet en na 5km gaf hij de pijp aan Maarten. Snel terug naar Collomsgat en snel vergeten. Enkele dagen later kreeg hij een bericht dat er die dag door zijn beste vriend een foto van hem was gemaakt en hij €25,00 moest betalen. Op de foto ging hij op topsnelheid, alsof het niets kostte. Wanneer krijg je nou een foto dat het té hard gaat van een hardloopwedstrijd?

© Rinus Groen – Apeldoorn