Hans van Driel (Archief Loopkrant 2008)In de Volkskrant staat het grootste gedeelte van het jaar in het sportgedeelte een foto van een bekende sporter en een bekende look-a-like. Bokito als bekende sporter en Huntelaar als look-a-like bijvoorbeeld. We hoeven het echter niet zo ver van huis te zoeken. Zeker niet als ik kijk naar mijn eigen omgeving.

Mijn eigen Apeldoornse loopmaat, Hans van Driel, is al regelmatig om een handtekening gevraagd, omdat men hem voor de minder bekende darter Co Stompe aanzag (zie kleine foto). Hans heeft zelfs een haarstukje moeten aanschaffen om van al de stalkers af te komen. Ook de voormalige topper van AV-34 Ron Zaal zag men regelmatig voor John Denver. Gelukkig heeft John Denver nooit de status van Elvis Presley bereikt anders zou Ron zeker een goede kans maken.

Henk Janssen (Archief Loopkrant 2007)

Henk Janssen

Het wordt natuurlijk vreemd wanneer je een look-a-like bent van iemand en allerlei kinderen komen je handtekening vragen bij de FBK-games dit jaar. Dit overkwam AV Veluwe-lid Henk Janssen (zie foto boven). Ik zat naast hem op de tribune dit jaar. Maar zoals iedereen om me heen weet, lijkt Henk nergens op. Ik had het aan de jongetjes moeten vragen. Te laat, helaas…Echt lastig wordt het wanneer je niet meer op je zelf lijkt zoals Arnold Schwarzenegger. Toen mijn collega’s vorig jaar een foto van mij op loopkrant.nl zagen wisten ze direct waarom ik zo hard liep (zie foto onder genomen door Wim Derksen). "Rudi Völler liep achter je. Je was vast bang voor een kwat in mijn nek?"

Cees Tiemens en Rinus Groen in 2007. Foto genomen door Wim Derksen

Cees Tiemens en Rinus Groen in 2007. Foto genomen door Wim Derksen.

© Rinus Groen – Apeldoorn