Ingezonden door Rinus GroenMensen vragen wel eens: "Rinus waar haal je toch al die flauwekul vandaan in die stukjes die je schrijft?" Nou dat is vrij simpel, door een trigger. Zo fietste ik met mijn dochter gisteravond door het Woudhuizer bos en zag daar plots een bordje met de tekst Harry´s plas. Op zo´n moment gaat het in mijn hoofd verkeerd. Alles en nog wat wordt uit zijn verband getrokken en resulteert in een verhaal zoals dit.

Wie is die Harry van de betreffende plas? Is het een oud RABO-renner wiens plas door de ploegleider hier geloosd is? Is het bordje een waarschuwing voor Baptisten om doop en dope niet door elkaar te halen? Ik weet het allemaal niet. Wat ik wel weet is dat men vroeger ‘hup met de beentjes’ riep en nu vaak ’80 euro’ roept. Want ook al loop ik al een eeuwigheid, de spanning voor de wedstrijd blijft en dat werkt op mijn blaas. Die 80 euro schijnt dus de boete te zijn die men krijgt wanneer je wild plast. De mensen die 80 euro roepen weten dat blijkbaar uit ervaring. Overigens sta ik altijd heel rustig te plassen. Wild geeft alleen maar een hoop gespat en geklieder.

Ingezonden door Rinus Groen

Bij de Tour de France gebeurt het plassen collectief. Je ziet een heel lint renners langs de kant staan. De WADA ziet al die informatierijke urine met gemengde gevoelens weglopen. Motoragenten slalommen behendig tussen al die wildplassers door en houden hun bonnenboekje op zak. 150 maal 80 euro is 12 duizend euro. Peanuts in vergelijking met al het geld dat in de Tour omgaat. Loopmaat Cees Weeda, die altijd met vakantie naar Frankrijk gaat, wist mij te vertellen dat wildplassen niet strafbaar is in Frankrijk. Uiteraard wanneer je binnen de perken piest. In Brussel is een wildplasser zelfs een icoon.

In Veendam zijn de agenten minder soepel, daar werd een 3-jarige peuter met 75 euro beboet voor het zo maar plassen in de bosjes. Vrouwen plassen ook wild. In de zogenaamde dixiland (een soort mobiel tentje) plasten de dames tijdens het carnaval boven een putje. Pas echt wild wordt het wanneer je als mannelijke wielrenner je plasje bij de dopingcontroleur inlevert en je blijkt zwanger te zijn.

Ingezonden door Rinus Groen

Het toppunt van wildplassen kun je bij de New York marathon meemaken. De eerste paar kilometer wordt op twee etages van de Verrazano Narrow Bridge gelopen. Heb je het ongeluk op de onderste etage te lopen en staat er wat wind dan weet je vanaf nu wat er boven je hoofd hangt te lekken.

© Rinus Groen – Apeldoorn