Zo vader, zo zoon

Ingezonden door Rinus GroenOoit, lang geleden, besloot ik in een ultieme poging de koppositie over te nemen van Tjibbe de Vries tijdens een 10EM in Epe door een stukje hoog gras een bochtje af te snijden. Helaas voor mij had Staatsbosbeheer er voor de lopers onzichtbaar rolletjes prikkeldraad uitgerold om de motorcrossers die stiekum op de hei gingen trainen het leven zuur te maken.

Ik bleef met mijn voet vastzitten en na een enorme koprol krabbelde ik snel op en vervolgde de wedstrijd. Henk Liefers haalde me in en zei dat mijn veter los was. Ik stopte snel om deze weer vast te maken, maar mijn hand weigerde dienst door een diepe snee in mijn handpalm. Uit mijn schoen zag ik wat bloed omhoog komen en mijn hele benen bleken onder de snijwonden te zitten. Al snel zag ik het zinloze van het geheel in en wandelde teleurgesteld terug naar de start. Onderweg werd ik door een gealarmeerde rode kruiswagen opgepikt en als een lekke band geplakt. Thuis bleek ook mijn rug niet ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen.

Ingezonden door Rinus Groen

Voor een week of twee geleden was de scholierenloop in Apeldoorn. Ik had mijn zoontje van zeven op het hard gedrukt vooral niet te onbenullig te starten en pas na de heuvel halverwege echt zijn best te gaan doen. Gespannen zocht ik een mooie plek op honderd meter na de start om een mooi plaatje te schieten. En daar kwamen ze aangedonderd. Nergens Milo te ontdekken en pas nadat iedereen gepasseerd was kwam hij als laatste aangelopen. Voor hem liep een huilend jongetje met een van de startlopers van de organisatie. Slechte coaching van mijn kant was mijn eerste gedachte, rustig starten is goed maar je kunt ook overdrijven.

Ingezonden door Rinus Groen

Snel rende ik naar een plek honderd meter voor de finish en ja hoor daar kwam hij al in de middenmoot door en net als zijn vader pikte hij een bochtje in het smalle bospaadje. Elke meter is er 1. Na afloop bleek hij direct na de start gevallen te zijn en op de foto´s op de site van AV’34 zag ik hem inderdaad staan met een beteuterd gezicht starend naar zijn kapotte knieen….

© Rinus Groen – Apeldoorn / http://www.avveluwe.nl