Niet kunnen hardlopen, en dan?

ImageNiet meer hardlopen. Dan vallen er ook ineens gaten in de week. En wat te doen met die plotseling verworven vrijheid? Eerst gebruikte ik de nodige tijd om een oude verslaving nieuw leven in te blazen: Super Mario. Dit keer op de Nintendo DS i.p.v. de Gameboy. Errug vermakelijk en weer ouderwets frustrerend als ik voor de zoveelste keer opnieuw moet starten.

Ben blijven hangen in wereld 8 en omdat ik bij een bepaald level niet verder kom, ben ik (tijdelijk?) afgehaakt. TV? Sinds ik kids heb zie ik programma’s in flarden. Of vele herhalingen (van kinderprogramma’s). Is het een programma zonder ondertiteling, dan is het vaak niet te volgen als de heertjes wakker zijn en hun getetter de tv overstemt. Maar nu zijn er dus die paar vrije avonden. Ben iemand die vrij vroeg op bed ligt (meestal is 22 uur wel het nokkie), dus zijn programma’s als House, Medical Investigation, Trauma Centrum, Medisch Centrum en Ugly Betty goed te doen. Helaas kan ik me op dit moment niet verkneukelen bij het onderlinge venijnige gekat van modellen in Next top model. Maar zoals je ziet, voldoende om wel wat van die vrijgekomen tijd te vullen.

En behalve die overheerlijke chocolade (vandaag bij het boodschappen doen wijselijk de schappen met al dat lekkers voorbij gelopen) vind ik leesvoer ook wel lekker (Runner’s World, Linda). Verder heb ik de eerste bladzijden gelezen van het boek Lichamelijke Opvoeding van Midas Dekkers. Ben heel benieuwd, zeker omdat ik geruchten heb gehoord dat hij in dit boek hardlopers nogal afzeikt. Nou ja, mijn oordeel horen jullie wel zodra de laatste bladzijde is "verorberd". Ik vond overigens zijn boeken De Vergankelijkheid en Larf goed genoeg om ze aan te schaffen.

Image

De internist heeft het opgegeven. Ze weet gewoonweg niet wat ik mankeer en heeft me doorverwezen naar de sportarts. Die laatste belde me laatst op en ik heb haar in het kort uitgelegd wat er allemaal gebeurd is en waarom ik nu weer bij haar terecht kom. Ze zei dat het wel erg makkelijk zou zijn om te zeggen dat ik, om het probleem te voorkomen, gewoonweg niet meer moet hardlopen. Tenslotte leeft ook de vraag nog: heb ik dit probleem ook als ik me uit wil leven in de sportschool door aan de gewichten te hangen of uit m’n dak te gaan bij bijv. kickfun?

Ik ben het wachten inmiddels wel beu en heb besloten naar een sportschool te gaan. Terug naar die goeie ouwe tijd. Tenminste, dat hoop ik. Voor de zekerheid ga ik éérst een proefles kickfun doen. Lekker uit m’n dak, lekker zweten. En hopelijk blíjf ik me lekker voelen. Komt de misselijkheid ook hierna weer de boel verpesten, dan wordt het inderdaad goeie ouwe tijd en ga ik alleen aan de gewichten hangen. Daar heb ik me tenslotte jarenlang goed bij gevoeld, dus waarom zou dat nu niet het geval zijn?

Maar wélke sportschool moet het worden? Best lastig vind ik dat. Bij sportschool A ben ik vertrouwd (heb er eerder gesport en zoontje Matijs heeft er judoles gehad), en voel ik me op m’n gemak. Maar ja, die sportschool is zondags dicht en ook tijdens de basisschoolvakanties. Bij sportschool B zal ik eerst langs moeten gaan, want ik weet niet wat voor publiek daar komt. Begrijp me niet verkeerd, ik voel me niet verheven ofzo, maar ik heb een keer een bezoekje gebracht aan een sportschool voor een proefles kickboksen en ben toen echt weggevlucht: wát een typetjes kwamen daar! En de baas vond het blijkbaar helemaal geen probleem om even lekker te gaan eten, waardoor de les (zíjn les dus) een half uur later startte, en hij vervolgens iemand uit de fitnesszaal plukte en hem – al bellend met z’n mobieltje – de les liet geven. Niks voor mij dus, al was het alleen al om het feit dat ik me graag aan m’n planning hou en dus ook graag op tijd start. En sportschool C. Allerlei faciliteiten die je maar kunt bedenken, maar daar betaal je dan ook voor én ik moet er voor naar Ede.

Image

De kosten spelen ook een rol natuurlijk. En jeetjemekreetje, ik denk dat ik ook maar een sportschool ga beginnen zodat ik binnen no time op m’n lauweren kan rusten! Wát een prijzen! Niet te vergelijken met een lidmaatschap van een AV hoor! Als bij sportschool C een 3-maandenabo’tje mogelijk is, is de prijs bijna hetzelfde als die van sportschool A. Sportschool B is goedkoper, maar ja, daarvan weet ik nog niet of ik het daar prettig trainen vind. Eerlijk gezegd weet ik ook niet of ik de moeite wil nemen om daar te gaan kijken. Mezelf kennende, zal het ongetwijfeld opkomen als kouwe kak dat ik tóch ineens langs ga. Zo niet, dan hoef ik slechts uit 2 sportscholen te kiezen.

Van sportschool C krijg ik een informatiepakket toegestuurd met daarin een kaart voor een gratis proefles. Kan ik ook meteen sfeer proeven. Hopelijk volgende week nog. En dan de knoop doorhakken! Heb echt zin om m’n spieren weer te trainen. Ik hoef geen "Swartseneggerd"-figuur, maar wat definitie vind ik wel mooi. Weg vooral ook met die extra kilootjes. Die storen me mateloos. Zit fysiek al niet zo best in m’n vel en extra bagage werkt bij mij alleen maar mee aan een neerwaartse spiraal (ik heb liever een neerwaartse gang in de weegschaal).

Nu maar even wachten op Tante Post…

© Carla den Nieuwenhoop – Veenendaal / http://runningmom.web-log.nl