Kroondomeinloop 2007

ImageHet is vrijdagavond 7 september 2007. Bijna honderd lopers staan klaar bij de wildwissel die de Kroondomeinen afschermt van het bewoonde gebied van Wenum-Wiesel. We zien gespannen gezichten en er worden nog wat grapjes gemaakt. En dan het startshot! Weg is iedereen voor een 5km, 10km of een 10EM op deze vrijdagavond.

De Kroondomeinloop is een loop voor de echte loopliefhebbers. Vanaf de start gaat het over continue dezelfde heuvelachtige weg. Op de weg staan pionnen op 2,5km en 5km wat ook de keerpunten zijn voor de 5km en 10km lopers. Bij de laatste pionnen op ruim 8 kilometer wordt natuurlijk extra opgelet door de organisatie om zeker te stellen dat hier écht iedereen aan de route terug begint.

Image

Het wild (zwijnen) bleef dit jaar netjes op afstand toekijken. Gelukkig maar, want zo kon de vaart er bij menig loper goed in blijven. Het aantal toeschouwers in het start/finish gebied was makkelijk te tellen dit jaar. De meeste loopliefhebbers lopen natuurlijk. En de familie gaat nu eenmaal niet altijd mee.

De 5 kilometer werd met riante voorsprong gewonnen door Jelmer van Leniningen die deze afstand als eerste afgelegd (17.11). De tweede plaats was vandaag voor Gian Potgieter (AV ’34).  Later bleek dat familie Potgieter niet op één paard had gegokt. Gian’s zus Helena (17) won bij de dames de 5 kilometer. In direct gezelschap van vader Dries zette ze een voortreffelijke tijd neer. Moeder Potgieter was terecht trots op haar kroost en partner. Het wachten bleek niet voor niets geweest te zijn. De 10 kilometer werd dit jaar door Aart van Beek in 36.50min afgelegd. En zo won Aart  dit jaar dus de 10 kilometer. De kroondomeinen kennen weinig geheimen voor Aart. Aart komt graag naar deze loop en wist ook al eens vooraan te eindigen bij de 10EM. 

Image

Even iets minder gelukkig bij het passeren van de eindstreep was Marinus de Vos. Marinus wou vanavond de magische grens van 40 minuten zien te doorbreken. Maar ondanks dat Marinus alles op alles zette bij het zien van de finishklok op 200 meter voor de streep, kwam hij net tien tellen te kort. Ook een groep IT specialisten die in plaats van een borrel op vrijdag hadden besloten om gezamelijk te gaan hardlopen kwamen compleet leeg over de finish. Tja, een 10 kilometer lopen is en blijft natuurlijk een behoorlijke afstand. Maandag zullen ze er ongetwijfeld pas écht goed om kunnen lachen, als de ergste spierpijn over is. 

De 10EM kende dit jaar een select deelnemersveld. Maar met Ronald Besselink als winnaar onder het uur (59.55), Joop Weijn als tweede en Elbert Voogt als 3de finisher toch weer een sterk veld. Met na afloop vers fruit van de organisatie werden de vitames van alle deelnemers weer direct aangevuld. 

Image

© Redactie Loopkrant.nl