Pinkpop voor hardlopers

Bron Ronnie DuinkerkenVele duizenden mensen verzamelen zich komend weekend in Landgraaf voor het jaarlijkse Pinkpop festival om te genieten van leuke bandjes en lauw bier en wiet. Tegelijkertijd, een stuk verderop, in Apeldoorn, verzamelt zich een groep van een paar honderd hardlopers om te genieten van leuke wedstrijdjes, lauwe sportdrank en endorfine.

Dit jaar zijn wij voor de tweede keer van de partij bij de Hardloop4Daagse. Het wordt een loodzware opgave: honderd kilometer verdeeld over zes erg pittige etappes, in afstand variërend tussen dik negen kilometer en een halve marathon. Een weekend van afzien en strijd, maar ook een weekend van intens genieten van de unieke sfeer en de mooie omgeving.

Net als bij Pinkpop kan er tijdens de Hardloop4Daagse ook worden gekampeerd rondom het ‘festivalterrein’. In dit geval rondom de atletiekbaan in Apeldoorn. OK, er wordt dan wel niet gefeest tot in de vroege uurtjes, maar toch is de sfeer wel een beetje te vergelijken met Pinkpop. Iedereen ziet af, heeft pijntjes, spierpijn en dat schept een band tussen de kamperende hardlopers.

Bron Ronnie Duinkerken

’s Ochtends wakker worden in een klamme tent, met een brak hoofd en pijnlijk lichaam. Op naar de douche, daarna een bakkie koffie en een klef broodje. Je maakt je klaar voor weer een dag genieten en pijn lijden: de Hardloop4Daagse is met recht het Pinkpop voor hardlopers!

© Janna en Ronnie Duinkerken – Rotterdam / http://www.ronniejanna.nl/