Waar laat ik m’n sleutels?

ImageAls moeder van net dertig ben ik vijf weken geleden, net als vele andere jonge moeders, begonnen met hardlopen. Het lopen op zich gaat goed, maar ik kwam meteen een irritant probleem tegen: waar moet ik m’n sleutels laten? Als beginnende trimmer voelde ik me al snel heel dom. Niet een beetje dom, maar héél erg dom.

Voorheen, bij het handballen, legde ik het altijd in het bakje bij die aardige dames in de kantine. Simpel toch. Nu ik alleen loop en dus niet in een kantine kom weet ik niet hoe ik dit moet doen. In m’n jasje is erg vervelend, omdat het daar alsmaar rammelt en op-en-neer schudt. In m’n hand loopt zeker ook niet heerlijk. Na gezoek op het internet heb ik enorm veel tips gevonden die ik jullie niet wil ontnemen. De ene kost iets meer dan de ander, maar echt duur hoeft het niet te zijn. De meeste lopers hebben het over een speciaal polsbandje of tasje die je om je arm of middel kunt binden. Zelf vind ik dit niet zo prettig. Ik heb dan ook gekozen voor het extra zakje aan de binnenkant of in de achterzak van m’n sportbroek. De meeste merken hebben dit nu standaard in de broek aangebracht.

Image

Tijdens mijn zoektocht naar de beste tip ben ik heel veel leuke en creatieve ideeën tegengekomen. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. Wat denk je van een ouderwetse keycord. Stop het dan wel onder je shirt, want anders slingert het zo. Heb je maar één sleutel die je op moet bergen kies er dan voor om het in je schoenveter te knopen. Even de veter loshalen, sleutel erin, tussen de andere veteres steken en de veter weer vastmaken. Van een collega kreeg ik de tip om de sleutel middels het touwtje in je broek vast te maken. Broeken met touwtjes aan de binnenzijde ken ik eigenlijk niet, maar blijkbaar zijn die er ook. Wat minder prettig, maar zeer simplistisch bedacht: onder je petje, in je bidon of gewoon in je hand houden.

Image

Qua verzekering iets minder aan te raden maar in geval van nood (of als je veel sleutels hebt) zijn er lopers die de sleutelbos onder de deurmat neerleggen. Zijn deze mensen er nog steeds? Ik heb ook wel eens iemand gezien die de sleutelbos van de auto, achter het wiel van desbetreffende auto legde. Hoe makkelijk kun je het voor een dief maken? Om het lopen extra spannend te maken leg je na slechts een paar honder meter je sleutelbos op een geheime locatie neer. Wel onthouden waar je het hebt neergelegd! Als ik een ronde door de wijk ga lopen spreek ik met m’n partner af dat hij de deur opendoet als ik aanbel. Is mijn partner niet thuis dan geef ik mijn sleutel af bij de buren…

Image

Wat nu als je én sleutels én een mobieltje én een MP3-speler mee wilt nemen? Ik ga weer op zoek en laat het jullie weten als ik weer een top tien heb samengesteld.

© Mirjam van Looyen – Leusden