Sneller kan haast niet

Bron Carla den NieuwenhoopPrachtig loopweer: strak blauwe lucht en zon. Wel wat fris, maar liever dit dan tot op het bot nat regenen. Matijs heeft er zaterdag 3 februari weer zin in. Ook omdat hij Winnie de Poeh mee mag nemen naar de wedstrijd. Hij heeft die beer van school mee gekregen om voor te zorgen en de belevenissen mag mama dan in een schriftje schrijven. Nou, die beer heeft het weekend van z’n leven!

Terwijl we wachten totdat zijn groepje gaat warmlopen, vermaakt Matijs zich met het optillen van grote takken, en bergen bladeren met z’n schoenen omhoog schuiven. Tjsa, hij is tenslotte pas zes. Even later gaat hij met z’n groepje inlopen. Winnie de Poeh mag deze ronde mee. De ronde voor de mini-pupillen is dit keer 1000 meter. Ietsje korter dan de vorige, want die was 1100 meter. Ik zie hem prima met de groep mee rennen.

Na de inloopronde is het weer even wachten, want de meisjes mogen eerst van start (je ziet, ook hier geldt: dames gaan voor). Op verzoek maak ik ook wat foto’s van één van deze deelneemstertjes. En wat is ze snel zeg! Haar papa zal zeker heel trots op haar zijn.

Bron Carla den Nieuwenhoop

Dan is de groep van Matijs aan de beurt. Matijs staat een beetje voor zich uit te dromen. Hij houdt zich helemaal nog niet bezig met dingen als "als eerste binnen komen". Geeft ook niks. Ik vind het belangrijker dat hij het leuk vindt. Ze gaan van start en na een paar foto’s, loop ik naar de andere kant om hem daar nog aan te moedigen. "Zet ‘m op Matijs, nog een klein stukje!". Het lijkt alsof hij het zwaar heeft. Ik zie dat hij echt z’n best doet. Dit keer laat hij het dan ook aan een ander over om als laatste te finishen.

Bron Carla den Nieuwenhoop

Bij de finish krijgt hij een dikke kus van mama en een lekker snoepje van de juf. Op naar huis. Hij blij, ik blij. Wat een heerlijke start van de dag!

© Carla den Nieuwenhoop – Veenendaal / http://www.matijs.nl/