Ervaringen, tips en motiverende reacties

Bron Eugène H. LekatompessyOp kantoor gebruik ik internet om de klanten te benaderen, maar thuis kan ik het voor andere doeleinden gebruiken. Sinds een jaar geleden heb ik thuis een adsl verbinding. Een wereld gaat voor me open. Natuurlijk voorheen wel bekend met internet. Wie niet tegenwoordig.  Aangezien hardlopen een grote passie is geworden wil ik natuurlijk weten wat er allemaal te vinden is op cybergebied.

Ik kwam tot de blijde ontdekking dat er véél hardlopers zijn die hun ervaringen op internet zetten via hun weblog. Door een bezoek aan deze weblogs en door een reactie achter te laten kreeg ik af en toe een respons terug en dat is hartstikke leuk. Aangezien internetten ook een leuke bezigheid is en ik mijn bescheiden hardloopervaringen wel wil delen met andere hardlopers en andere internetgebruikers heb ik zelf ook maar een weblog gemaakt.

Bron Eugène H. Lekatompessy

Door het webloggen ben ik met andere hardlopers in contact gekomen (van verschillend niveau en met uiteraard verschillende hardloopervaringen). Geweldig om te lezen hoe men bezig is met dezelfde passie. Ervaringen, tips en motiverende reacties worden onderling uitgewisseld. Zelfs een hardloopdate heb ik hieraan overgehouden. Ha, ha. Geweldig!

Mijn weblog bestaat nog niet zo lang maar is al redelijk gevuld met van alles en nog wat. Mijn laatste hardloopervaring heb ik recentelijk op m’n weblog gezet na een maand uit de running te zijn geweest door een lichte knieblessure. Overbelasting! Gelukkig heb ik geen last meer van m’n knie en heb ik weer m’n eerste kilometers gelopen. Eindelijk weer kunnen genieten van alles wat het hardlopen met zich meebrengt.

Bron Eugène H. Lekatompessy

Natuurlijk moet ik niet te hard van stapel lopen maar toch heb ik weer stille hoop dat ik  binnenkort weer een prestatieloop kan lopen. Met Wim, m’n hardloop-oom, heb ik al afgesproken om mee te doen aan de Bergrace by Night op 20 april. Natuurlijk onder voorbehoud, want ik moet natuurlijk wel fit zijn. 12,6 km is een afstand die voor mij makkelijk te doen is maar dat was in m’n oude doen. Voldoende tijd nog om naar dit evenement toe te werken en ik zie het wel: stap voor stap. Als ik niet op tijd fit ben voor dit evenement dan leg ik me daar bij neer, geen hardloper overboord!

Bron Eugène H. Lekatompessy

Er zijn genoeg andere hardloopevenementen waar ik mezelf kan testen! Ik ben al blij dat ik weer mág hardlopen. Mijn andere hardloopdoelen voor dit jaar zijn tien kilometer onder het uur en een halve marathon! Maar alles op z’n tijd. In elk geval heb ik m’n eerste duurloopje van drie kwartier pijnloos gelopen en kijk ik al uit naar de volgende. Met enige trots heb ik m’n eerste duurloop via de website MapMyRun.com vastgelegd. Geen lange afstand en niet snel, maar voor mij een grote prestatie na de blessureleed. De volgende duurloop zal ik binnenkort wel weer op m’n weblog zetten!

© Eugène H. Lekatompessy – Ede / http://runningcrashdummie.web-log.nl/