Laatste loop voor dit jaar!?

ImageWoensdagavond 11 oktober zat ik wat te surfen op het internet. Ik keek of er misschien, heel misschien binnenkort nog een leuke loop was in mijn buurt. Dit als afsluiter van dit jaar. Mijn eerste loopjaar. Nou ja, niet dat ik totdat het voorjaar is niet meer ga hardlopen, maar ik denk dat ik wel minder vaak zal gaan hardlopen. En meedoen aan lopen dat lijkt mij in de winter al helemaal niks.

Ben eerlijk gezegd niet zo’n buitenmens wanneer het koud is. In de winter, wanneer het minder dan tien graden is, ga ik alleen als het nodig is naar buiten. Maar tijdens het surfen zag ik dat er zondag 15 oktober de herfstloop werd georganiseerd in Nijmegen. Mijn interesse was meteen gewekt. Je kon kiezen uit drie afstanden 2,5 kilometer, vijf kilometer of de tien kilometer. De eerste vond ik toch een beetje weinig en de laatste toch nog even iets teveel van het goede, dus besloot ik zoals gewoonlijk voor de vijf kilometer te gaan.

Begin oktober liep ik in Tiel mee met de Promenadeloop. Daar liepen zeer weinig lopers mee, en even was ik bang, dat ook bij deze loop maar weinig lopers aanwezig zouden zijn. Gelukkig viel dat reuze mee! Het was gezellig druk!  Het parcours liep door het bos, eventjes verharde weg en even later weer op een onverharde weg. Het wisselde zich af en dat vond ik wel lekker!

Image

Over mijn eindtijd ben ik niet helemaal te spreken, maar ik heb deze keer vooral genoten van de loop. Vooral ontspannen gelopen en soms is dat ook weleens lekker! Oh ja voor de nieuwsgierigen onder ons. Mijn eindtijd was: dertig minuten (mijn PR staat op 28 minuten). Helaas dus geen nieuw PR gelopen bij mijn laatste loop van dit jaar. Nou ja laatste loop? Misschien….

© Dian Oostijen – Druten