De ACO Van Elderen crosslopen 2016

startmelchiorommenOp 19 november 2016  heeft de eerste boscross van de ACO Van Elderen crosslopen te Ommen plaatsgevonden. De organisatie van deze crosslopen was in handen van atletiekvereniging ACO van Elderen uit Ommen. Sinds de editie 2015/2016 maakten de drie boscrosslopen te Ommen deel uit van de Vechtdal Crosscompetitie welke bestaat uit een zevental crossen. Naast de drie crossen in Ommen zijn er drie Zandstuve boslopen in Vroomshoop en de reeds plaatsgevonden Oldemeijercross in Hardenberg. Deelnemers dienen aan tenminste vier van de zeven crossen te hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen. Tot de editie 2015/2016 maakten de drie identieke boscrossen deel uit van de ACO Van Elderen boscrossloopcompetitie waarbij een deelnemer aan tenminste twee van de drie crossen moest  hebben deelgenomen om in het eindklassement te kunnen worden opgenomen.

Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn won deze crossdrieluik editie 2010/2011, 2013/2014 en 2015/2016 in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40 tot en met 49 jaar op onderdeel korte cross 5,3 kilometer.

Het programma:

  • 13.00 uur: 1750 meter: kinderen tot en met 12 jaar
  • 13.15 uur: 4950 meter korte cross
  • 14.00 uur: 9930 meter lange cross.

Start en finish waren op de atletiekbaan van ACO van Elderen op sportpark Westbroek aan de Sportlaan te Ommen/Arrien. De boscross werd met groot enthousiasme vocaal begeleidt door speaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen.

startmelchiorommen

Het parcours was geheel onverhard en voer grotendeels over onverharde bospaden, landwegen en een stuk zompig grasveld binnen de atletiekbaan bij de start- en finishlocatie. Het betrof een zeer bochtige ronde met veel vals plat en diverse pittige klimmetjes met singletracks. De bospaden waren soms glibberig en drassig vanwege de vele regenval van de afgelopen week maar goed begaanbaar. Een zeer pittig en cross-waardig parcours door de Ommense Bossen nabij het buurtschap Arrien.

Het voelde koud en guur aan bij een temperatuur van circa 6 graden. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 9930 meter lange cross. Van de Pol doet mee aan de Run2Day Vechtdal Crosscompetitie onderdeel lange cross en won reeds de Oldemeyercross te Hardenberg in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 40+. In de eerste boscross te Ommen was Van de Pol ongenaakbaar in de veteranenklasse 40+ en won de 9930 meter lange cross in een geregistreerde eindtijd van 38.27.

melchiorfinishommen

Het betekende de tweede zege in het klassement van het VCC. Een pittige boscross met een trailachtig karakter. Hilco Huisjes van ACO Van Elderen won bij de heren overall de lange cross in 36.24 en bij de dames won Saskia Schutte uit Veessen overall in 43.04 de langste afstand.

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.acovanelderen.nl/evenementen/crosslopen/