Hardlopen en kamperen

tentJuli 2016. Kamperen is volgens sommige mensen genieten van ultieme vrijheid en met mooi weer prima in Nederland te doen. Wanneer kamperen met hardlopen wordt gemixed is er nog maar weinig dat echte hardloopliefhebbers kan weerhouden van een weekendje camping.

Aangezien de hardloopvorm bij de volledige redactie van Loopkrant.nl, ofwel Maikel & Fiona, een boost kon gebruiken werd besloten om een heus trainingsweekend te organiseren. Deze keer met een gloednieuwe tent die natuurlijk eens goed getest moest worden. Trainingsweekenden zijn voor iedere hardloopliefhebber aan te raden. Ruwweg is een trainingsweekend niets anders dan een weekendje weg, dus inclusief lekker eten en drinken, met tussen de gangen door een hardlooptraining.

20160724TentVoor dit trainingsavontuur werd een van de mooiste campings voor hardlopers van Nederland gekozen: Landgoedcamping Westerwolde Deze camping ligt midden in het bos van de Veluwe, tussen Apeldoorn en Amersfoort. Kamperen en hardlopen betekent natuurlijk dat je wel vooraf enigszins moet inschatten hoeveel trainingen gedaan worden en op welke schoenen gelopen gaat worden. Voor een nacht kamperen hadden wij ingeschat dat 4 trainingen mogelijk moesten zijn en gezien het onvoorspelbare weer zouden 3 paar hardloopschoenen mee voldoende moeten zijn.

Bij aankomst hadden wij geluk: deze keer geen toeschouwers die met stoeltje en bier gingen kijken naar hoe wij deze nieuwe tent gingen opzetten. Onze pech: het regende wel heel erg hard, wat natuurlijk remmend werkt op de sfeer bij het ontleden van de bouwpuzzel van een nieuwe tent. Onze mazzel: het was een easy tent met simpele gebruiksaanwijzing voor beginnende kampeerders. Duurlopen en intervaltrainingen inclusief mooie heuvels zijn perfect te doen vanaf deze camping. Ergens wisten we dit natuurlijk al wel, aangezien we al meer dan 16 jaar bijna wekelijks in ditzelfde gebied hardlopen. Bos, hei, zandpaden, heuvels en historische trailpaden waar je nog ouderwets moet zoeken naar het pad. Alles is in de buurt van deze camping te vinden voor hardloopliefhebbers.

tent

Herstellen van een looptraining is in én voor een tent met mooi weer goed te doen. Deze camping had geen supermarkt in de buurt of campingwinkel voor elementaire boodschappen. Maar gelukkig ligt eethuis Halte Assel maar een paar meter van de camping. Voor liefhebbers van frituurgerechten een aanrader. De ruime en zeer schone douchegelegenheid met warm water is een fijne beloning na een flinke hardlooptraining.

Na één nacht camping en 3 trainingen later besloten we het trainingsweekend op deze camping af te sluiten. Door de warmte en omdat het herstel op een zelf-opblazend luchtbed net wat minder is. Kamperen is een beetje als lopen: rustig opbouwen, dan blijft het leuk!

bos© Redactie Loopkrant