De Kolonieloop 2016

plattegrond-FrederiksoordOp 16 mei 2016 Tweede Pinksterdag heeft de derde editie van de Kolonieloop te Frederiksoord plaatsgevonden. Start en finish waren in hartje Frederiksoord op het feestterrein van het Van Swieten Feeestival dat zich hier tijdens het Pinksterweekeinde afspeelt.

Het programma:

  • 14.00 uur: Canicross
  • 14.15 uur: 2,5 kilometer
  • 14.30 uur: 5 en 10 kilometer.

Het parcours was uitgezet in het UNESCO-Werelderfgoed genomineerde gebied rond Frederiksoord en Zuidwest Drenthe.

plattegrond-Frederiksoord

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 verscheen aan de start van de 10 kilometer. Na ruim een kilometer veroverde Van de Pol een derde positie overall en wist deze plek te behouden tot aan de finish. Een eindtijd van ergens in de 36 minuten.

De organisatie was afhankelijk van een externe partij die zorg droeg voor de tijdsregistratie maar door een technisch probleem niet in staat was de uitslagen te publiceren. Na de start van alle deelnemers werd door een technische fout de decoder uitgeschakeld. Deze decoder is nodig om tijden van passerende deelnemers te registreren. Helaas werd dit niet tijdig opgemerkt.  Derhalve was er tot grote spijt van de organisatie, podiumkandidaten en publiek geen prijsuitreiking en huldiging op het podium.

Melchior_en_Tjibbe

Uiteindelijk wel een derde positie overall op de langste afstand gelopen op een pittig en grotendeels onverhard crossachtig parcours. Een unieke loop op een bijzonder terrein. Het hardloopevenement kende dit jaar een totale opkomst van ruim 500 deelnemers.

Koloniewoning fredriksoord

Voor meer informatie over deze loop, zie:

http://www.kolonieloop.nl