Wallenloop Elburg 2016

20160427WallenloopOranjeWoensdag 27 april 2016. Koningsdag. Wat is een betere start van Koningsdag dan lekker een stukje hardlopen? Wellicht lopen met vele andere lopers over de wallen van Elburg bij de jaarlijkse Wallenloop!

Na een paar jaar niet in Elburg op Koningsdag te hebben gelopen werden we mede door Henk & Alie Mentink van Loopgroep 2000  weer eens lekker gemaakt om naar Elburg af te reizen. Met een weersvoorspelling code Oranje, zeer toepasselijk door het KNMI bedacht, gingen wij op de dag van de Koning op pad naar Elburg. Schitterend weer, een lichte tegenwind zoals het hoort in de polder en heel veel lopers en toeschouwers hadden hetzelfde plan deze dag. Elburg Wallenloop is geen massa evenement, maar net druk genoeg om niet alleen te lopen en rustig genoeg om op het gemak te kunnen parkeren en om te kleden.

20160427PolderElburg

Vandaag stond voor mij de 5k op het programma. De race ging perfect! Precies zoals van te voren bedacht werd de wedstrijd na 5 kilometer beëindigd. De tijd doet er op zo’n dag natuurlijk niet echt toe. Maar stiekem werd natuurlijk wel voor iedere meter gestreden.

20160427KleineElburgAangezien de Oranjes zelf deze dag in Zwolle de verjaardag van W. Alexander zouden vieren werd er natuurlijk wel serieus door gelopen op de kidsrun. Iedereen weet namelijk dat de sportieve Koning graag zijn kinderen laat bewegen en niet te beroerd is om zelf ook af en toe nog een rondje te lopen. Elburg Zwolle paste namelijk precies in het schema van de Koning. Helaas waren er net iets te veel mensen in Oranje gekleed om de echte Oranjes direct te kunnen herkennen. Waarschijnlijk werd daarom iedere loper zeer uitbundig tot aan de finish aangemoedigd. De aanmoedigen waren werkelijk voor iedere loper van het compleet uitgelopen stadje Elburg geweldig om te ervaren.

20160427MelchiorElburg

Elburg Wallenloop is een perfect georganiseerde race voor lopers van alle niveau. Ook dit jaar werd vooraf, tijdens en na de loop weer veel werk verzet door Loopgroep2000 i.s.m. oranjevereniging Elburg om alles conform de standaard van de Oranjes perfect te organiseren.

20160427LoperPolder

Heel hard gelopen werd er natuurlijk ook weer dit jaar bij de Wallenloop. Het parcours is ideaal voor wie zich echt wil testen voordat de rondes over de kleedjesmarkt gaan tellen in de benen. Bij de mannen 10k was de snelste loper dit jaar Jos Verbaasdonk uit Raalte in 34:38. Melchior van de Pol uit Apeldoorn 36:52 won bij de M40 en de M50 ging Dick Elzenga uit Eerbeek met de prijs naar huis. Bij de dames werd de 10 kilometer gewonnen door Nanda Clarisse uit Woerden in 40:02. En Marlies Jongerius won de 5 kilometer in een mooie 18:42.

20160427ElburgVriendenr

Na de loop werd traditiegetrouw nog lang uitgelopen over de kleedjesmarkt in de stad van de Oranjes, Apeldoorn.

© Redactie Loopkrant – Maikel