Safarirun 2016

Melchior_Salzbergen2_smallOp 31 januari 2016 heeft de negende editie van de Safarirun te Arnhem plaatsgevonden met als organisator De Loper. Brede bospaden, slingerende singletracks, ruiterpaden, modder en bosgrond en mul zand wisselen elkaar af. Het eindtraject nabij het Openlucht Museum kende een aantal pittige en uitdagende klimmetjes

Het programma:

  • 11.00 uur: 800 meter Pandaloop: kinderen tot en met 8 jaar
  • 11.15 uur: 1600 meter Welpenloop: kinderen tot en met 12 jaar
  • 11.45 uur: 5 kilometer Leeuwinnenloop: ladies only
  • 12.45 uur: 5 kilometer Leeuwenloop: men only
  • 13.30 uur: 10 kilometer Buffelloop.

Als try-out voor de tiende feestelijke editie in 2017 organiseerde DE LOPER voor het eerst de Safaria Trail op 30 januari 2016 waarbij men kon kiezen uit de afstanden 11 of 22 kilometer. Het parcours van deze trail voer door de bossen en over de hei van landgoed Schaarsbergen, Koningsheide en Waterberg.

Brede bospaden, slingerende singletracks, ruiterpaden, modder en bosgrond en mul zand wisselen elkaar af. Het eindtraject nabij het Openlucht Museum kende een aantal pittige en uitdagende klimmetjes. De Safari Run en de Safari Trail maken beiden deel uit van het Safari Weekend met de Trail op zaterdag en de Run op zondag. Start en finish waren bij parkeerplaats De Kattenberg.

Het parcours van de Safari Run voer op landgoed Schaarsbergen in de bossen van Arnhem-Noord. Het betrof een volledig onverhard parcours waarbij het hoogteverschil tussen het hoogste en laagste punt ongeveer 35 meter was. De bossen op het landgoed waren zeer gevarieerd. Hogeschool van Hall Larenstein had op verschillende percelen verschillen typen bos aangelegd wat men diverse manieren van onderhoud liet zien. Ondanks de zware regenval van afgelopen zaterdag waren de bospaden goed begaanbaar met her en der wat blubberige passages.

Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 5 kilometer Leeuwenloop. In 2013 en 2014 werd Van de Pol derde in zijn leeftijdscategorie heren 45+ in respectievelijk 18.40 en 18.16. In 2015 was er winst in dezelfde klasse op een vanwege ijzel wat ingekort parcours in 17.40.

In de editie van 2016 finishde de Apeldoornse masteratleet als tweede in de leeftijdsklasse heren 45+ in een geregistreerde eindtijd van 18.21 achter klassewinnaar Gaby van de Gaulil van CIKO’66 Arnhem die ook overall won in 16.54.

Bij de dames zegevierde Saskia van Vught van Phoenix overall op de 5 kilometer Leeuwinnenloop in 18.48.

Aan de 5 kilometer deden in totaal 243 atleten en atletes mee.

 

Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.uitslagen.nl

http://www.safarirun.nl

safarirun Arnhem 2016