Rennen als een Early Bird

20160218MaanIn 2015 introduceerde loopmaat Jeroen het begrip Early Bird. Voor dag en dauw was hij op pad voor een stevige training al dan niet samen met andere loopmaat Jeremy. Het voordeel van zo’n early bird training is dat je je hele dag nog hebt. Als je onder de douche stapt na de training komt een ander net uit bed.

Helemaal zonder gevaren is zo’n training niet. Wanneer een toploper een wedstrijd op de baan of weg wint zie je hem nog wel eens op de knieën gaan en de heilige grond waar alles heeft plaats gevonden kussen. Jeroen had dit in zijn training onbedoeld ingebakken toen hij stevig op zijn plaat ging omdat hij in het donker bij gebrek aan zicht een buiteling maakte.

In de jaren 70, toen lopen nog onbemind was, werd Hennie Lourens door de politie van de Arnhemseweg in Apeldoorn geplukt toen hij daar om een uur of 5 bezig was met een lange duurloop. De buit was onvindbaar dus mocht hij weer verder.

20160218Donkerloper

Noodgedwongen heb ik wel eens marathons gelopen die om een uur of 6 starten. Mijn hobby is het nooit geworden. Sowieso blijkt uit studies dat je lichaam optimaal kan presteren later op de avond. Maar ja, soms heb je het niet voor het kiezen. En als er ’s-morgens vroeg in bed niet veel te beleven valt waarom zou je dan blijven liggen?

© Rinus Groen – Apeldoorn