Klever Citylauf editie 24: Duitsland verslagen!

Melchior_frontOp 5 september 2015 heeft de 24ste editie van de Klever Citylauf te Kleef in de deelstaat Nordrhein Westfalen in Duitsland plaatsgevonden met als organisator LV Marathon Kleve e.V.

Het programma:

  • 16.00 uur: 1 kilometer Grundschullauf meisjes
  • 16.15 uur: 1 kilometer Grundschullauf jongens
  • 16.30 uur: 2 kilometer Schulerlauf
  • 16.50 uur: 400 meter Bambinilauf kinderen tot en met 6 jaar
  • 17.00 uur: 10000 meter Sparkassen Hauptlauf mit Staffellauf
  • 18.00 uur: 5000 meter Jedermann- und Firmenlauf.

Start en finish waren op de winkelboulevard in de binnenstad van Kleef. Het geheel vernieuwde parcours was geheel geasfalteerd en voer door en rondom het centrum van Kleef en was officieel gecertificeerd door de Deutsche Leichtahtletik Verband. De ronde had een lengte van 2,5 kilometer met aan het einde telkens een circa 300 meter lange beklimming. Het oude parcours over een lengte van 7,5 kilometer was veel zwaarder waarbij diverse keren de zeer steile beklimming rondom het Schloss Kleve moest worden bedwongen. Tot en met de 23ste editie droeg de loop niet voor niets de naam Klever Berglauf. Het nieuwe parcours was vlakker en daardoor sneller. Bovendien aantrekkelijker voor het publiek.

Speaker van het hardloopspektakel was deze dag Laurenz Thissen. Run2DayDeventeratleet Melchior van de Pol van av’34 te Apeldoorn verscheen aan de start van de 10 kilometer Hauptlauf. In 2014 werd Van de Pol tweede in zijn leeftijdscategorie heren veteranen 45 + op de oude afstand 7,5 kilometer Hauptlauf achter Theo Aymanns van VfB Alemannia Pfalzdorf. Van de Pol liep direct vanaf de start op kop gevolgd op korte afstand door de lokale held Aymanns. Aymanns kon in de vierde en laatste ronde aanklampen in de afrondende beklimming van circa 300 meter naar de finish. De Apeldoornse atleet plaatstte na circa 100 meter in deze beklimming op de winkelboulevard een beslissende korte temposprint waardoor een verschil met Aymanns van circa 15 meter ontstond. In sprintsnelheid wist Van de Pol de finishlijn als winnaar overall te bereiken in een geregistreerde eindtijd van 36.25. Aymanns werd tweede op slechts 7 seconden afstand in 36.33. Tevens winst voor de 48-jarige Van de Pol in zijn leeftijdsklasse masters 45+. Het was een spannende wedstrijd waarbij Aymanns voortdurend werd toegejuicht door het aanwezige publiek. Van de Pol was echter niet van plan zich te laten verrassen in de slotfase van de wedstrijd na de gehele race kopwerk verricht te hebben. Annika van Huut van LG Alpen won bij de dames overall In 41.11.

Kleef

Het totale hardloopevenement trok in totaal 792 deelnemers. Voor meer informatie en uitslagen:

http://www.lvmarathon-kleve.de/citylauf/

http://www.taf-timing.de