Over het noodlot en rechtsomkeert

20141004MelchiorStrijd18 juli 2015: 24ste Alpener Sparkassen Stadtlauf. Start en finish bij het Sportzentrum aan de Furst-Bentheim-Strasse te Alpen. Het betreft een nagenoeg geheel geasfalteerd stratenparcours met in de ronde over een afstand van 2,5 kilometer veel klimwerk en haakse bochten. Er staat een stevige wind en het voelt vrij klam en benauwd aan.

Op de 10 km verschijn ik aan de start. Ik ga voortvarend van start op een schema van 35 minuten, maar in de tweede ronde slaat het noodlot toe en loop ik op een punt zonder aanwezigheid van routeaanduiders rechtsaf ipv linksaf en loop daardoor circa 400 meter extra. Bij navraag door de EHBO wordt ik bijna nog een keer verkeerd gestuurd, maar het was inmiddels duidelijk dat ik linea recta rechtsomkeert moest maken. Ik kwam pas geleidelijk aan in de derde ronde weer wat op gang en finishte uiteindelijk in een geregistreerde en geflatteerde eindtijd van 38.07. Gelukkig nog net genoeg voor een derde stek in de leeftijdscategorie heren veteranen 45 + en een podiumpositie.

Nikki Johnstone van Asics Frontruneer won bij de heren de 10 kilometer overall in een eindtijd van 33.36 en bij de dames zegevierde Melina Buil van SV Sonsbeck overall in 40.38.

Alpen op kaart

Voor meer informatie en uitslagen: http://www.lg-alpen.de en http://www.taf-timing.de

© Melchior vd Pol – Apeldoorn