Een goed begin!

startWoensdag 31 december 2014. Op de laatste dag van het jaar is het voor veel hardlopers tijd om vooruit te kijken. Slechts een enkeling doet een laatste “alles of niets”-poging om het hardloopjaar 2014 alsnog goed af te sluiten. Maar de meeste hardlopers in Soest houden gewoon van lekker lopen en tradities. En daarom is de cross in Soest al de hele eeuw dé wedstrijd voor iedereen die het jaar hardlopend in de schitterende omgeving van de Soesterduinen wil afsluiten.

Met heel veel sneeuw en koude nachten in de week voorafgaand aan deze editie van de Sylvestercross in Soest, steeg de temperatuur op de laatste dag van het jaar tot een bijna recordhoogte. Zelden was het zo warm in Soest en de laatste restjes sneeuw van de dagen ervoor waren volledig van het parcours verdwenen.

Met meer dan de 2500 deelnemers is duidelijk dat het lopen over zand en bospaden niet alleen meer een winterhobby is van snelle wedstrijdatleten. De strijd bij de snelste dames dit jaar was ongekend spannend. Maureen Koster ging vandaag de strijd aan met Lucy Macharia uit Kenia en Almensh Beletem, de hoop van België. Het gevecht om de eerste plaats werd pas in de laatste 20 meter definitief beslist. De Keniaanse was in de laatste meters los zand duidelijk de sterkste vandaag. De Belgische Beletem werd derde.

koster2

Bij de snelste mannen werd het vandaag een demonstratie gegeven door de snelste marathonloper uit Den Haag op dit moment, Khalid Choukoud. In een zeer sterk internationaal veld liet Khalid vandaag zien hoe je een zware crosswedstrijd wint. Wanneer griep en blessures uit de buurt blijven van Khalid, moet het heel raar lopen als hij op 18 januari 2015 niet Nederlands kampioen wordt op de Abdijcross waar dit jaar ook het NK Cross wordt georganiseerd.

wassink

© Redactie Loopkrant