Het lekkerste loopbloed

20140523TekenLeo, een collegiale loopmaat van mij uit Limburg, is extreem huiverig voor teken. Hoe warm het ook is hij heeft altijd een lange broek aan. Zelfs bij een baanwedstrijd. Preventie is natuurlijk altijd goed, maar dit grenst aan fobie. Vorige week bleek al die angst terecht.

Voor het trainen constateerden we in de kleedkamer dat er een teek op zijn hoofd zat. Tijdens het wandelen in het bos bij Beekbergen waarschijnlijk uit een boom op zijn hoofd gevallen. Of hebben teken net als mensen prestatiedrang? Was dit een uit Israël ingevlogen special force teek die als enig doel had het voor een modale teek onbereikbare bloed van Leo te drinken?

20140523Loopbloed

We zullen het nooit weten, tijdens het douchen liet de teek los en verdween via het afvoerputje. Heeft Leo een infectie? Ik weet het niet, ik heb hem al een week niet meer gezien. Zouden geüniformeerde mensen zijn nieuwe preventieve maatregel verkeerd begrepen hebben?

© Rinus Groen – Apeldoorn