Teddyberenloop

3817348-lonely-teddybeer-verloren-op-het-strand-resterende-kinderspeelgoedDe Berenloop hele en halve marathon zijn afgelast; het was onverantwoord om te lopen. Dat gebeurt de laatste jaren regelmatig bij de zogenaamde weerwaarschuwingen. Vroeger riep je na afloop nadat je een paar keer flink onderuit gegaan was dat het onverantwoord was, maar het ging wel door.

Toen was er geen buienradar etc. Je was aan de (weer)goden overgeleverd. Alarmfases kwamen alleen in spannende films voor, maar niet bij de kneuterloopjes. Sterker nog het was prachtig om na afloop met bloed op je knieen binnen te komen en bewonderende blikken te voelen, je was een bikkel. De “gedupeerde” lopers waren maar samen een duurloop wezen doen. Maanden van training die niet het hogere doel dienden, jammer. Waarom niet vlak voor de wedstrijd de opzet verandert in een survivaltocht? Hoe puur kun je het dan hebben? De kreet hardlopers doodlopers wordt dan wellicht opeens herkenbaar.

© Rinus Groen