Swingende achtjes

20131106BehaEens in de maand voel je je als vrouw op en top een ‘lady’. De kracht verdwijnt uit je tenen, de pijn in de rug en in de buik zorgt ervoor dat je wat instabiel in het leven staat. De ogen lijken wel bijna op ontploffen te staan, maar je blijft lachen. Slechts een kwestie van drie uurtjes diep in- en uitademen en het ergste is dan alweer achter de rug.

Als blijkt dat de tampons en het pakje maandverband op zijn dan heb je nog eens dubbel pech. Met kramp in je hele lichaam kruip je op de fiets op weg naar de plaatselijke supermarkt. Geluk bij een ongeluk is de rij bij de kassa niet al te lang en staan er geen chagrijnige mensen voor je. Je bent tenslotte zelf al humeurig genoeg.

Op het gebied van sport doe je het op zulke dagen iets rustiger aan en staat appelstroop, biefstuk en spinazie op het menu. Het ijzergehalte mag eens flink opgekrikt worden om er nog wat van te maken deze week. Na anderhalve dag probeer je dan toch je sporttenue in de kast te vinden en met tegenzin ga je op pad. De sportbroek lijkt krapper te zitten dan anders en dat geldt ook voor de BH. Door de hormonencrisis in je lichaam lijken ze te groeien als kool en zijn ze gevoeliger dan op andere dagen in de maand.

20131106Achtjes

Het vinden van een goede sportbeha is overigens net zo moeilijk als het vinden van een gewone beha. Geloof me, van de gewone types moet ik er soms wel tien passen om er met één naar huis te kunnen gaan. Met sportbeha’s gaat dat niet gemakkelijker. Er zijn zelfs dames die standaard met twee stuks gaan joggen. Pas dan hebben ze genoeg steun voor de borsten. Wat blijkt? Veel vrouwen kopen slecht zittende sportbeha’s en belasten daarmee hun borsten onevenredig zwaar, met nog meer verslapping tot gevolg.

Wist je dat de borsten tijdens het hardlopen ritmisch in een achtje draaien en (mannen!) kijk nu niet de eerstvolgende keer aandachtig naar het vrouwelijk schoon, want voordat je het weet heb je een vrouw voor je staan die net in de week zit van haar maandelijkse pijntjes en dan komt die klap in je gezicht extra hard aan.

© Fiona Markus