Rondje van de zaak

20131111BelDonderdag 7 november liep ik samen met Guus Beking een 1500m op de prachtige blauwe kunststofbaan in Ommen. Roept bij mij de vraag op wanneer Voorst eindelijk eens haar eigen kunststofbaan krijgt, maar dat terzijde. Er was een leuke groep aan de start waardoor er op elk niveau strijd was.

Guus won in 4.32 in een persoonlijk record, maar zoals elke fanaat had hij toch liever een pr van onder de 4.30 gehad.

Na ons was de 5000m waarbij ik de tijden een beetje bijhield van de koploper. Toen er gebeld werd voor de laatste ronde en een tijd dik onder de 17 minuten opeens in het verschiet was merkte ik direct dat men 1 ronde te vroeg dit bevrijdende geluid de wereld in gejaagd had. De koploper begon echter flink te sprinten. Bij de finish had men inmiddels ook in de gaten dat er iets niet in de haak was en ruim voor de bevrijdende streep riep men al dat hij nog een ronde moest. Hij liep wel door, maar je zag dat de sprint tussendoor zijn tol had geëist. Na binnenkomst was hij dan ook langere tijd niet aanspreekbaar.

Achter hem kwamen ook mensen met een vragende blik over de streep en veelal werden ze weer ins blauwe hinein gestuurd. Ach, ik heb het regelmatig zelfs bij wk’s gezien dus het is niet een noviteit. Lullig blijft het.

Het summum van de avond moest nog komen: de uitslagen. Tot mijn verbazing kon Guus alle uitslagen al op internet via zijn mobiel vinden terwijl men in het zaaltje naast de bar nog bezig was met printjes te maken.

© Rinus Groen – Apeldoorn