Strandjutters op de fiets

20131006MiloMijn zoontje Milo liep op het clubkampioenschap van AV’34, na een lange dag met vier andere nummers waarop allen een pr, op de 1000m op de baan 3.53. Vijf dagen later was er bij de Asselse2Mijl weer een 1000m, maar nu op de weg. Rechtaan-rechtuit met na 500m een keerpunt. De winnaar liep net als op het clubkampioenschap net boven de 3 minuten, maar Milo liep 3.40!

Dit gaf de burger moed. Milo besloot dan ook om af en toe op de zondag met kanonnen als Cees Weeda en Cees Kraaijeveld mee te gaan trainen. Het inlopen werd grotendeels infietsen en het laatste stukje wel lopen. Vlak voor de start van een serie 1/2/3/4/500m in 22s op de 100m deed hij zijn trainingspak uit en legde dit in de berm. De training was erg pittig voor hem, maar hij knokte zich erdoor. Na afloop was zijn trainingspak, met fietssleutel, verdwenen. Jan Hollak wist zich te herinneren dat het pak eigenlijk vrijwel direct weg was, al na een paar minuten.

De waardering voor alle die vroege vogels op hun fiets is na dit incident een stuk afgenomen.

20131006Asselse2mijl

© Rinus Groen – Apeldoorn