Het aftellen is begonnen!

  • Foto is genomen door fotograaf Casper HeijNog 32 dagen
  • Nog 752 uren
  • Nog 45.472 minuten
  • Nog 2.728.283 seconden

Nog heel even en dan is het zover, onze eerste echte marathon!

Hoe gaaf is het om die eerste marathon te mogen lopen in New York. Super gaaf toch?! Wij zijn er klaar voor! Na maanden van voorbereiding, trainen, evenementen, geld inzamelen nog meer trainen wordt het nu toch wel een beetje spannend. Ik heb er heel erg veel zin in, maar vind het ook spannend. Alles is geregeld, dat is wel heel erg fijn. De eerste keer in New York, hoe zal dat zijn? Ik stel me in op een hectische stad met hippe wijken en leuke winkels, omringd door wolkenkrabbers.

 JA blondie, ik ga mee naar NY
Ik weet het nog als de dag van gisteren toen Elvira vroeg of ik samen met haar de marathon van New York wilde lopen! Ik zei eigenlijk direct ‘JA’, puur voor het bijzondere doel. Want later bedacht ik me waar ik ‘JA’ tegen heb gezegd. Maar als ik ergens ‘JA’ tegen zeg, dan ga ik er ook voor. Ik snap ook wel dat Elvira mij heeft gevraagd, want ik doe wat ik zeg en ben niet chaotisch of vergeetachtig, dus dacht El, dat komt vast goed met die blonde . Dus we begonnen met trainen op het voetbalveld. Na twee rondjes hardlopen, waren we al buiten adem en was het minuutje wandelen heilig. De minuutjes wandelen werden alleen steeds minder lang en als er dan nog een of twee tussen zaten, kon ik daar ook echt naar uitkijken. Bij elke stap dacht ik ‘ohh yes ik mag zo wandelen’. Ik vond hardlopen in het begin heel erg saai en vermoeiend. Als we dit doel niet hadden gehad, was ik denk ik wel afgehaakt. Maar langzaam merkte ik wel dat mijn conditie beter werd. Nu, een jaar later denk ik dat ik het meest heb genoten van de loopevenementen (Midwinter, Nomenrace, halve marathon in Twello, de meidenloop in Utrecht en de Dam tot Dam in A’dam). Maar ook van de enorme voldoening na een lange duurlooptraining om vervolgens lekker op de bank te ploffen.

Foto is genomen door fotograaf Casper Heij
Foto is genomen door fotograaf Casper Heij

Deze loopjes waren een goede tussentijdse graadmeter of we nog op schema lagen. Maar het was vooral ook heel leuk om aan mee te doen. Door de loopjes vind ik hardlopen echt wel een toffe sport geworden. Je krijgt er echt energie van, een strak lijf en je loopt leuke routes. Qua route vond ik de Meidenloop door de Utrechtse binnenstad het leukste. Normaal ga je niet zo snel door een stad rennen. Ik ben gek op steden bezoeken, dus hoe leuk is het om hardlopend nieuwe boetiekjes en gezellige restaurantjes te ontdekken. Deze combi geeft me een heerlijk gevoel! Gelukkig heb ik in de voorbereiding voor New York nog geen blessures opgelopen. Wel een tijdje een opgezwollen teen, maar daar kom ik wel weer overheen. De komende weken worden de zwaarste trainingsweken met onder andere nog een duurloop van 32km.

De weg kwijt..?
Erg fijn vind ik het dat de weg van de NY marathon is vrijgemaakt voor alleen hardlopers. Mijn slechtste eigenschap is namelijk dat ik niet goed op de weg let. Daardoor bots ik geregeld tegen mensen op en word ik vaak op het laatste moment van de weg getrokken, omdat ik die brommer of auto niet zag. Zelfs bij hardloopevenementen is het parcours vaak heel duidelijk aangegeven, maar toch presteer ik het om door een afzetting te lopen. Gelukkig heb ik Elvira, die mij inmiddels van te voren waarschuwt. Zij snapt hier dan ook helemaal niks van, dat zie ik aan haar gezicht. Ik lees aan haar af ‘HOE kun je nou over een rood lint willen lopen?!’. ‘Je ziet toch dat het is afgezet!’ ‘Ehmm.. Ja, ik zie het’, maar toch denkt iets in mij ‘Hier moet je naar toe’. Over gebreken gesproken, hihi.

Foto is genomen door fotograaf Casper Heij
Foto is genomen door fotograaf Casper Heij

Een groentje?…Ja, dat ben ik!
Ik houd van gezelligheid en vooral van lekker eten met een goed glas wijn! Dat is voor mij het ultieme moment om lekker te ontspannen. Ik ben daarnaast ook een echte gezondheidsfreak en niet snel te verleiden voor een vette hap. Dat lijkt soms wat overdreven en eigenlijk is dat ook zo. Ik eet het liefst elke dag groenten. Zo eet ik gerust een hele broccoli op in mijn eentje, maar stop ik het daarnaast ook in elk gerecht. Als ik groente eet voel ik me fit en vrolijk. Verder wil ik mij goed voelen in een figuur die bij me past. Ik houd van een slank figuur en wil daar dan ook best ‘wat’ moeite voor doen om dit zo te houden.

Mijn plannen en ambities op het gebied van hardlopen?
Allereerst wil ik natuurlijk de New York marathon uitlopen en ervaren hoe dat voelt. Ik verwacht dat ik na New York doorga met hardlopen. Het lijkt mij leuk om straks meer op snelheid te trainen, maar of ik de hele marathon nog een keer zal lopen? Ik denk van niet. Dat is toch wel een beetje voor gestoorde gekken. Ik verwacht dat de halve marathon op snelheid mijn volgende uitdaging is. Zo lijkt het me leuk om mee te doen aan runs in het buitenland. Op dit moment is de marathon van New York heel dichtbij, maar runs in te gekke steden als Bangkok, Rome, Istanbul, Barcelona en Londen lijken me ook heel gaaf.

Benieuwd hoe het eraan toegaat in New York? Blijf onze blog volgen, want daar volgt binnenkort ons startnummer op, zodat jullie ons kunnen volgen tijdens de marathon.

Note redactie: Deze twee sportieve dames hebben één doel voor ogen: de marathon van New York lopen, volgende maand. En dat allemaal ter ere van Martin de Harder, de vader van Elvira die vorig jaar overleed aan kanker.

© Elvira en Marcanne – http://www.dewegnaarnewyork.com/ontmoet-ons/
(website fotograaf Casper Heij is http://www.casperheij.nl)