Born to kill

Bij een moord is het van belang of je de persoon die je dood maakte ook van plan was dood te maken. Met voorbedachte rade noemt men dat. Het was in ieder geval niet mijn plan toen een collega aan mij vroeg wat ik deed wanneer ik erge spierkramp had in mijn kuiten.

Toevalligerwijs kon ik daar goed over meepraten. Ik ga naar een masseur in eerste instantie om te laten bepalen of het afvalstoffen zijn of dat er iets kapot is, beantwoorde ik zijn vraag. Maar als er geen masseur voorhanden is? vroeg mijn collega door. Dat heb ik ooit bij de hand gehad en nam toen wisselbaden, mijn been in een emmer met ijskoud water tot ik de kou niet meer als kou ervoer en dan in een emmer warm water tot dat ook weer als normaal aanvoelde en dat dan enkele malen. Zo breng je je bloedsomloop op gang en verdwijnen de afvalstoffen die de pijn veroorzaken.

Na het weekend lag hij in het ziekenhuis. Hij had mijn advies opgevolgd en had de dag erna een dubbel zo dik been en verging van de pijn. In het ziekenhuis bleek er een bloedprop losgeschoten te zijn en hij moest met spoed op de tromboseafdeling worden behandeld.

Toen hij weken later weer op het werk kwam kreeg ik de wind van voren. Je hebt me zowat de dood ingejaagd beet hij me toe. De prop zat er al en was toch wel een keer losgeschoten was mijn verweer. Voor de volgende keer; heb je pijn? Geniet er met volle teugen van en doe niets.

© Rinus Groen