Numero Uno

Vandaag was het luid geloei bij de prijsmachine van Dirk van de Broek. 1 van de hoofdprijzen was gewonnen door mijn dochter Isabel; een waterkoker van Siemens. De bedrijfsleider kwam hem persoonlijk overhandigen en Isabel vond al die aandacht geweldig. Zij heeft de hoofdprijs gewonnen hoorde je aan alle kanten fluisteren.

De waterkoker verdwijnt waarschijnlijk onder in de kast en het moment vervliegt. In Brunssum mocht ook ooit als winnaar op het schavot. Een bloemetje voor de vrouw en een enveloppe. Ik zou niet meer weten wat er in de enveloppe zat en hoe de bloemen er uit zagen. Wat ik wel weet is dat ik schouderklopjes kreeg en veel applaus toen ik op de hoogste trede stond.

Het moment daar draait het eigenlijk om. Dat blijft achter in je hoofd en niet onder in de kast. Onder uit de kast moest je om er te komen.

© Rinus Groen – Apeldoorn