Loopjurkje

21 augustus 2012. Ze komt het toevallig tegen. Op het Internet. Haar blik wordt naar een site getrokken. Ze kijkt wat beter. De naam van de site spreekt haar aan. Ze is creatief en dat laat ze door haar kleding zien. Door haar kleding valt ze op. Vaak wordt ze nagekeken en bewonderd om haar kleding. Van mannen krijgt ze veel aandacht. Is dat alleen door haar kleding?

Of heeft ze nog meer uitstraling? Ze weet van zichzelf dat ze een goed figuur heeft. Ooit zei een trainer tegen haar dat ze een atleten figuur heeft. Dat had ze nog van niemand gehoord. Ze werd altijd te dun gevonden. Door het hardlopen heeft ze goed gevormde kuiten gekregen. Ook de rest is gespierder geworden. Ze is niet ontevreden met zichzelf. Dat zal ze wel uitstralen. Ze heeft meer mannelijke aandacht dan ooit. Ze kan zo van genieten.

Ze ziet het loopjurkje en wordt er meteen verliefd op. Haar hart gaat sneller kloppen. Ze krijgt een droge mond. Hapt naar adem. Slikt een paar keer. Gaat een glaasje water halen. Ze moet even bijkomen van dit moois. Niet alleen het jurkje is mooi. Er staat nog veel meer super vrouwelijke sportkleding op deze site. Ze heeft nog niet zo lang een lieve vriend die ook deze sport beoefent. Hij zal het jurkje zeker waarderen.

Dit is het! Ze gaat het meteen bestellen. Dit is waar ze altijd al onbewust naar op zoek was. Natuurlijk heeft ze al verschillende hardlooprokjes. Zodra die op de markt kwamen had zij er een. Dit hardloopjurkje slaat alles! Super vrouwelijk. En toch functioneel. De stof is vochtdoorlatend. Het model is prachtig. Goede belijning. Mooi getailleerd. Een zakje met rits op de rug voor een sleutel of iets dergelijks. De prijs is goed te doen. Des te meer omdat ze, als ze het nu bestelt, korting krijgt. Haar handen trillen als ze haar maat aanklikt. De kleur hoeft ze niet te kiezen. Ze vindt de kleuren prachtig! Ze houdt van die kleuren. Ze vult alles in wat in te vullen is. Nu versturen en wachten. Het zal zo spoedig mogelijk bezorgd worden staat er vermeld.

Ze krijgt al snel mailantwoord. De vrouw die de sportkleding levert komt aardig over. Alsof ze vriendinnen zijn. Zij mailt nog terug. Dan gaat ze een paar weken op vakantie met haar lief. Natuurlijk gaan de loopschoenen mee in de sporttas. Als ze thuis komt ligt er een pakje voor haar op de mat. Ze vraagt zich af wat het is. Het ziet er neutraal uit. In het doosje ligt een pakje, verpakt in prachtig zijdezacht papier. Haar kleurtje. Ze wordt er helemaal blij van. Een lief kaartje erbij. Wat ziet het er allemaal goed verzorgd uit! Alsof ze een cadeautje krijgt van haar liefste lief. Voorzichtig maakt ze het papier los. Dan komt het jurkje tevoorschijn. Een kreet van verrassing ontsnapt uit haar keel. Het jurkje is bijna nog mooier dan op de site! Ze past het. Het zit haar als gegoten. Ze draait een rondje voor de spiegel. Maakt een sprongetje. En nog één. Ze kan er niet genoeg van krijgen om te bewegen in dit jurkje. Als ze niet van hardlopen zou houden, dan zou ze door dit jurkje gaan lopen. Zeker weten! Ze mailt aan een loopvriendin wat haar ten deel is gevallen. Ze mailt naar diegene die het jurkje heeft laten bezorgen. Ze belt haar vriend. Ze is zo enthousiast! Morgen heeft ze training. Dan trekt ze het jurkje aan. Wat zal de trainster ervan zeggen? En haar loopmaatjes? Ze is er van overtuigd dat iedereen net zo enthousiast zal reageren als zij doet.

En zo gaat het. Als ze bij sporthal arriveert wordt ze meteen opgemerkt. De complimenten zijn niet van de lucht. De vrouwen willen ook zo’n jurkje. Ze vragen haar het jurkje van het lijf. De mannen knipogen naar haar. Zij begeren het jurkje ook. Maar anders dan de vrouwen. Ze traint deze keer soepel. Het lijkt vanzelf te gaan in dit jurkje. Ze weet nu al dat dit haar favoriete kledingstuk wordt deze zomer. Ze zal er veel wedstrijden in lopen. Toch eens mailen of het jurkje ook in andere kleuren geleverd wordt.

© Iris Bouman-Hoogerdijk – Nieuwolda