De rattenvanger van Emmeloord

20120518RattenvangerDonderdag 17 mei 2012, het NK 10.000m op de baan in Emmeloord. Op de foto drie oude mannen. De voorste is Ad Buijs, haast 60, een man die in de jaren ’70 en ’80 Nederlandse top was en dat bij de masters dunnetjes over doet. De tweede Jan Hollak, haast 55, iemand die hoopt ooit een keer een medaille te winnen op een NK. De derde is Bert Streumer wereldtop bij de mannen 65 op de duatlon en ook hier goed voor goud.

Ad neemt een gelletje, hoewel het er ook een beetje op lijkt dat hij op een panfluit speelt en losjes voor de ratten huppelt. Jan zit letterlijk aan de Buijs gekluisterd. Er is maar een doel: bij Ad blijven. Het lukte niet, je kunt het aan zijn wangen zien. Hij blaast zich op.

20120518RattenvangerEmmeloord

Bert Streumer, de nestor van het trio, wacht geduldig zijn kans af om dan genadeloos af te rekenen met de twee jonkies. Een prachtige avond met veel avontuur in iets meer dan een half uur.

© Rinus Groen – Apeldoorn