Hazenvlees

20120423EnschedeRinusJeremyKleinZondag liepen Jeremy Eilander en ik als hazen bij de marathon te Enschede voor de 3.15. Gezien het grote aantal lopers uit onze groep die tussen de 3.11 en 3.15 binnenkwamen hebben we het goed gedaan. Ik slechts tot 28km en Jeremy de hele weg (zelf 3.11). Vooraf wil met uiteraard weten wat voor vlees wij hazen zijn en op de vraag of we veel ervaring hadden antwoordde ik:”Samen hebben we 110 marathons gemiddeld in 2.52 gelopen”. Dat Jeremy nog nooit langer dan 18.6km had gelopen in wedstrijd wist niemand en na afloop waren ze stomverbaasd toen hij onthulde dat het zijn eerste marathon was.

20120423EnschedeRinus

We liepen van meet af aan iets te hard, maar toen ik vroeg of we het tempo moesten laten zakken antwoordde de groep dat het een fijn vlak tempo was en gewoon door moesten lopen. Gevolg 1.34.54 op de helft ipv 1.37.30. Natuurlijk weet ik uit ervaring dat je beter een beetje speling kunt hebben.

Ik ben op maandag, the day after, verrot. Ik kreeg direct nadat ik even stopte om mijn Herzog tubes uit te doen de ene been niet meer voor de ander. Weer last van mijn rechterknie. En dan blijkt 3km terug strompelen plots een hele onderneming.

20120423EnschedeRinusJeremy

Kijken hoe snel Jeremy aanstaande woensdag op de 1500m is tijdens de baanwedstrijd bij AV Veluwe in Apeldoorn?

© Rinus Groen – Apeldoorn