De scheve lijn

20120412ScheveloopRecht is iets dat krom is geweest. Deze beroemde uitspraak van Bul Super, handelaar in oneigen goederen, was op 10 april in Harderwijk van toepassing. Tegen alle verwachtingen in was het windstil en was de temperatuur zelf zeer goed te noemen, kortom pr weer. Jeremy Eilander ging een poging doen om zijn 5000m record van 17.12, een week eerder gelopen, te verbeteren. Er was nog een jongen die onder de 17 wilde lopen dus het pact was snel gesmeed. Er werd goed samengewerkt, maar Jeremy kon het tempo dat zijn loopmaat uiteindelijk tot 16.40 bracht na 7 ronden niet meer volgen. 

Het laatste rondje moest in 74 om 17.00 te lopen. Vreemd genoeg had te organisatie bedacht om de lopers de laatste 100m van baan 1 naar baan 6 te leiden via een lange rij pionnen. Jeremy liet ze netjes staan, maar moest met 17.01 de grens laten voor wat het was. Toen we bij de organisatie gingen vragen of de finish niet iets naar voren had moeten worden gehaald antwoordde de tijdwaarnemer dat je op het rechte stuk naar de finish nooit extra meters kon maken. A^2 + B^2= C^2 leerde me inderdaad dat het maar 18 cm meer was dat gelopen was. Ga dus nooit op je gevoel af is het devies.

© Rinus Groen – Apeldoorn