Trainingsloop voor marathon Zwolle

20120318TrainingsteamZwolleKleinNa maanden Twitteren, lol maken, voorpret, ideeën bekijken en weer weg gooien en ook nog wat voorbereiden was het dan op 11 maart zover. De training en parcoursverkenning voor de Marathon van Zwolle. Op 30 september is het zover. Nu liepen we de laatste 25 km.

Met wat aan en afloop kwamen we op een mooie duurloop van 31 km. We hadden al veel lol vooraf gehad. We zijn Han, Erik, RunningRonald, Bastiaan en ik.

Er waren veel aanmeldingen en met een mooie groep van 25 lopers verzamelden we bij station Kampen. Een aantal kwam rechtstreeks, anderen met de trein naar Kampen. Na wat voorstellen, kratjes op fietsen monteren en geneuzel van de organisator bovenop een kratje gingen we doen waarvoor we gekomen waren: lopen! Onder een prachtige zonneschijn gingen we op pad. Twee fietsers mee en de tassen werden netjes naar Zwolle gebracht. We liepen naar het 17 km punt toe, daar begon het eigenlijke parcours. We genoten volop en ik maakte met de meesten wel een praatje. Het ging prima en best hard. Er werden foto’s en filmpjes gemaakt. Het ging prachtig. De fietsers voorzagen iedereen van gels, eten en drankjes en letten op de veiligheid. Af en toe wisselden sommige van fiets en gingen een stukje lopen. De snelheid zat er best in, eerder 11 km/uur dan 10 km/uur. Maar iedereen kon het aan.

20120318TrainingsteamZwolle

De kilometers vlogen voorbij en iedereen genoot. Het ging vlot over Kamperveen, De Zande, Zalk richting de Hanzeboog, de nieuwe spoorbrug. Af en toe viel de groep wat uit elkaar maar voegde ook wel weer samen door een stuk terug te lopen. Han had op de Hanzeboog nog een persfotograaf geregeld die diverse foto’s maakte. Zwolle naderde snel en de laatste kilometers van de marathon braken aan. Nu ging het door de binnenstad en we stelden ons al voor dat hier veel publiek zou staan. We waren vlot bij het stadion waar de finish ligt.

Iedereen was blij en had goed gelopen. Ik heb enorm genoten en liep erg makkelijk. Met een kleinere groep liepen we terug naar het station waar we ons even omkleedden. 31 km op de teller en 2.54 uur verder. De tassen waren daar netjes gebracht en vandaar met de trein naar Kampen terug. Een prachtige training met een mooie groep mensen met geweldig mooi weer. Zeker voor herhaling vatbaar!

Zie ook de videoreportage.

© Kees van de Wetering – IJsselmuiden – http://keesdeloper.nl